"JESTE VI TADA SILOVANI?" MUČNO ISPITIVANJE POSLEDNJE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA: Glumica u suzama, njegov advokat kažnjen zbog pitanja!
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

viši sud u beogradu

"JESTE VI TADA SILOVANI?" MUČNO ISPITIVANJE POSLEDNJE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA: Glumica u suzama, njegov advokat kažnjen zbog pitanja!

Crna Hronika -

Bonus video:

00:07

Iva Ilinčić na svadbi Mine Sovtić

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume koji je optužen da je seksualno zlostavljao sedam polaznica škole u kojoj je držao časove, a na današnjem ročištu ispitivana je glumica Iva Ilinčić koja je jedna od oštećenih devojaka.

Iva je odgovarala na pitanja advokata odbrane i suda, a zbog načina ispitivanja i nepoštovanja suda advokat Zoran Jakoviljević koji zastupa Aleksića kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara.

Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksić, Suđenje
foto: ATAImages

Advokat Jakovljević postavio je niz pitanja oštećenom svedoku Ivi Ilinčić, a mnoga su odbijena od stane suda.

- Je l vi mrzite Miroslava Aleksića; Jeste vi silovani tog dana; Zašto u iskazu sve vreme naglašavate da li ste imali čarape na sebi; Razgovarali ste sa Aleksićem o svojim problemima sa emotivnim partnerom, imate dvostruke aršine - samo su neka od pitanja i konstatacija advokata na koje je sud reagovao, dok se on sve vreme osmehivao.

Nakon advokata odbrane pitanja glumici je postavio i optuženi Aleksić.

Mika: Da li ste vi devojčica te 2015. godine sa 18 godina?

Iva: Ja sam devojka

Mika: I ja mislim

Mika: Rekli ste da sam tražio da vam vidim stomak, je l to tačno?

Iva: Da i rekli ste mi da imam struk i da treba da vrtim obruč.

Aleksić je tokom svog ispitivanje rekao i da mora da joj postavi pitanje kako bi njemu "bilo lakše".

- U svom iskazu koji ste dali u Tužilaštvu ste u jednom delu rekli da ste se osećali kao da vam je to rekao Srđan Ilinčić (prim. aut. Ivin otac). Samo želim da objasnite, kakve to veze ima - izjavio je Aleksić na šta je sud rekao glumica na ne mora da odgovori na ovo pitanje ako ne želi.

Miroslav Mika Aleksić, suđenje, suđenje Miroslavu Miki Aleksiću
foto: Stefan Stojanović Mondo

- Želim da odgovorim. To sam izjavila zato što ste kod mene posle 10 godina pohađanja vaše škole kod mene imali potovanje i autoritet kao što je imao moj otac, osećala sam se kao da mi je to što vi uradili uradio moj tata - odgovorila je Iva.

Iva Ilinčić je poslednja od sedam devojaka koje su svedočile i u nastavku suđenja biće ispitani svedoci koji nisu oštećeni u ovom predmetu, a suđenje će se nastaviti 20. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track