ČETVORICA OSUĐENA NA ZATVORSKE KAZNE ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA: Naplaćivali 1.200 evra po čoveku
Foto: Kurir/T.Ilić

ČETVORICA OSUĐENA NA ZATVORSKE KAZNE ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA: Naplaćivali 1.200 evra po čoveku

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio četvoricu okrivljenih na kazne zatvora jer su migrantima omogućili nedozvoljen boravak u Srbiji, a zatim ih nelegalno prevozili preko granice Srbije i Mađarske.

Drugostepeni sud je odbacio sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojom su za produženo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi Branimir Pokimica osuđen na kaznu zatvora od pet godina, Živojin Stamenković i Bojan Stojčevski kazne zatvora od po tri godine i Zoran Popović na četiri godine zatvora.

Od njih je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela i to od Pokimice 6.450 evra, od Stamenkovića 5.100 evra i od Stojčevskog 2.750 evra.

Njima je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta, odnosno mobilnih telefona sa SIM karticama.

Pokimica je oglašen krivim što je od 3. januara do 29. februara 2016. godine zajedno sa sada osuđenim Nikolom Aleksićem, na teritoriji Beograda, Subotice - Palića i Horgoša, organizovao kriminalnu grupu, koja je sporazumno u cilju vršenja krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a radi sticanja finansijske koristi.

Oni su po osobi, odnosno migrantu, naplaćivali po 1.200 evra kako bi im obezbedili prelaz državne granice Srbije i Mađarske, a novac su zatim delili u zavisnosti od uloge.

Pokimica i sada osuđeni Aleksić uzimali od 300 do 400 evra po migrantu, dok bi ostali pripadnici organizovane kriminalne grupe uzimali od 50 do 800 evra po migrantu.

Oni su osuđeni jer su omogućili stranim državljanima nedozvoljen prelaz granice Srbije, nedozvoljen boravak u Srbiji i nedozvoljen tranzit migranata kroz Srbiju, a pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su pored više NN lica, postali Živojin Stamenković, Bojan Stojčevski i Zoran Popović, kao i sada osuđeni Dušan Petrović, Rašo Janković i Miloš Ćirilov, NN Armen i druga NN lica koji su prihvatili naloge organizatora kriminalne grupe.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.

Bonus video:

00:45

Uhapšeni zbog sumnje da su kao pripadnici kriminalne grupe krijumčarili migrante

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track