SARADNIKA "ŠKALJARACA" TRAŽE ZBOG SILOVANJA! Bio u zatvoru zbog LIKVIDACIJE, sad se dao u BEG!
Ilustracija, Foto: RINA

crna gora

SARADNIKA "ŠKALJARACA" TRAŽE ZBOG SILOVANJA! Bio u zatvoru zbog LIKVIDACIJE, sad se dao u BEG!

Crna Hronika -

Crnogorska policija traga za višestrukim osuđenikom, Rankom Radulovićem, navodno bliskom "škaljarskom" klanu, koji se sada sumnjiči da je silovao dvadesettrogodišnju devojku! Naime, Radulović se trenutno nalazi u bekstvu, jer je uspeo da pobegne prilikom hapšenja.

- Kada su policajci krenuli da ga hapse, on se dao u beg. Nikšićka policija je u tom trenutku pucala na Radulovićev automobil u kojem je bio, posle čega je istrčao i pobegao ka periferiji grada - saznaje se prema nezvaničnim informacijama.

Međutim, iz Uprave policije tvrde da nisu upotrebljavali vatreno oružje i da su pronašli Radulovićev automobil u kom nikoga nije bilo, a da se potraga za njim nastavlja, s obzirom na prijavu devojke koja tvrdi da ju je Radulović silovao.

- Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podogorici po čijem je nalogu, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršen pretres prostorija koje koristi lice R.R - rečeno je iz policije.

Takođe, tužilac je nakon pretresa i dobijenih informacija, kvalifikovao krivično delo kao silovanje i naložio hitno hapšenje Radulovića.

- Prilikom preduzimanja službenih mera i radnji od strane policijskih službenika Odeljenja bezbednosti Nikšić sa ciljem lociranja i lišenja slobode osumnjičenog R.R., on se dao u bekstvo ne zaustavljajući se na znak stop izdat od strane službenika policije, udaljavajući se iz gradskog područja u pravcu periferije grada i za njim policija intenzivno traga - kazali su iz policije za Vijesti.

Ko je Ranko Radulović?

Inače, Nikšićanin je poznat crnogorskim istražiteljima, što zbog decenijske krvne osvete sa porodicom Vilotijević, tako i zbog saradnje sa kriminalnom organizacijom koja je bliska klanu iz Kotora.

- Ranko Radulović i njegova braća zaratili su 4. oktobra 1986. sa Zoranom i Kićunom Vilotijevićem u Nikšiću. Sukob je počeo na semaforu u centru ovog grada kada su se zaustavili „fića“, „lada“ i „zastava 128“. Tada je neko iz „lade“ zapucao iz puške prema „zastavi“, u kojoj su bila braća Zoran i Kićun Vilotijević - pisali su ranije crnogorski mediji i navode da je u obračunu ubijen Zoran Vilotijević.

Ovo je bio okidač za krvnu osvetu, te su Radulovići robijali ukupno 43 godine nakon ove likvidacije, s tim da je u međuvremenu proliveno mnogo krvi. Tenzija među ovim porodicama, godinama je rasla, što je dovelo do toga da svako od njih 2014. godiene zauzme strane u ratu kavačkog i škaljarskog klana.

Radulović je iz zatvora izašao pre dve godine, međutim i tada je imao zabranu napuštanja Nikšića. Takođe, njegovo ime dovodilo se u vezu sa Jovanom Vukotićem i Erogenom Brajovićevom kada se pisalo da je formirao kriminalnu grupu koju je Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pokušaj i planiranje više likvidacija.

Bonus video:

01:00

Debata u Pulsu Srbije: Rat između crnogorskih klanova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track