"SANJAO SAM NEVENU, NJENU MAMU I BABU, A VIĐAO SAM IH IZOBLIČENE": Optuženi za ubistvo devojčice (16) u Ripnju krivi crnu magiju
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

Viši sud u Beogradu

"SANJAO SAM NEVENU, NJENU MAMU I BABU, A VIĐAO SAM IH IZOBLIČENE": Optuženi za ubistvo devojčice (16) u Ripnju krivi crnu magiju

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Stojanu Iliću koji je optužen da je 16. aprila prošle godine u Ripnju ubio maloletnu Nevenu P. (16), a on je na današnjem ročištu ispričao da je sanjao svoju žrtvu dok je skidao crnu magiju.

ubijena nevena
ubijena nevenafoto: Privatna arhiva

- Bio sam pod uticajem negativne energije. Jedna baba vračara mi je dala da pijem vodu sa biljem i pio sam je više puta, da bih skinuo crnu magiju koju mi je neko bacio - rekao je okrivljeni Ilić pred sudom i nastavio:

- Dok sam pio tu vodu baba mi je rekla da će mi se javiti oni koji mi vračaju i ja sam tada sanjao Nevenu, njenu majku i babu. Bilo mi je od te vode nekad bolje, nekad loše, a u trenucima kad je meni bilo dobro one su se razboljevale. Prema njegovim rečima on je Nevenu, njenu majku i baku nakon toga i pitao o crnoj magiji.

Ripanj
foto: Nemanja Nikolić

- Pitao sam ih zašto mi vračaju, a one su mi se smejale samo. Dok sam pio tu vodu i na javi sam ih video izobličene, to su bile one samo u drugim oblicima.

Nakon što je Ilić, na zahtev svog branioca Jakova Avramovića, govorio o crnoj magiji, svoje analize su dali i sudski veštac o njegovom psihičkom stanju.

Dr Aleksandar Milošević i dr Nada Janković pozvani su da govore o svojoj analizi psihičkog veštačenja okrivljenog jer je iz zatvorske bolnice okružnog zatvora u Beogradu stigla analiza da okrivljeni ima poremećaj F41, odnosno panični poremećaj i poremećaj ličnosti.

- Ostajemo pri tome da kod okrivljenog nismo konstatovali psihički poremećaj, već laku mentalnu zaostalost - rekao je psihijatar Milošević, a psiholog Janković dodala: - U pitanju je emocionalna nestabilnost koja se ispoljava impulsivnost i agresivnost, ali to nije psihički poremećaj već stanje koje traje ceo život. Kao veštak medicinske struke pozvan je Vladimir Živković koji je istakao da je žrtva trpela bolove jakog intenziteta.

Povređena Nevenina majka
Povređena Nevenina majkafoto: Nemanja Nikolić

- Posle povrede zadnjeg dela vrata povređena je kičmena moždina i ona nije mogla da se brani jer joj je leva strana bila potpuno, a desna delimično paralisana. Ona je tri do pet minuta trpela bolove jakog intenziteta, sve do smrti. Pretpostavljam da je povreda na vratu nastala prva zbog manjka odbrambenih povreda - rekao je Živković.

Advokat odbrane nakon ovih izlaganja je predložio da se ponovo uradi veštačenje uračunljivosti okrivljenog, s obzirom na to da smatra da je bio pod crnom magijom i da je viđao izobličene ljude, kao i na dijagnozu koja mu je konstatovana u zatvorakoj bolnici. Ilić je, da podsetimo, kobnog dana ubio Nevenu i povredio još tri člana njene porodice, majku, baku i ujaka.

Bonus video:

01:15

ETNOLOG JOJIĆ: Postoje vidoviti ljudi i crna magija, ali ima mnogo više LAŽNIH PROROKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track