SRBIJA I DANAS PLAČE NAD SUDBINOM 4 PRIJATELJA: Dve godine od kobne noći koja je prekinula mladost! Vraćali se s rođendana
Foto: Rina.rs, Printskrin/Instagram/192.rs

živi sećanje na njih!

SRBIJA I DANAS PLAČE NAD SUDBINOM 4 PRIJATELJA: Dve godine od kobne noći koja je prekinula mladost! Vraćali se s rođendana

Crna Hronika -

Bol koja ne prolazi za četvoricom prijatelja - Ognjenom, Nikolom, Lukom i Ivanom!

Dve teške godine prošle su otkada se dogodila nezapamćena saobraćajna nesreća, kada su četvorica prijateljica iz Čačka nastradali u jednom času vraćajući se sa proslave rođendana njihove drugarice! Automobilom u kom su bili sva četvorica, zakucali su se prvo u drvo, a potom sleteli s mosta u ambis kraj reke Kamenice u provaliju u selu Jančići kod Čačka.

Žal za Ognjenom Vasiljevićem (19), Ivanom Stančićem (19), Nikolom Zekavicom (18) i Lukom Mićovićem (20) ne jenjava i danas, a u njihovu čast posle pogibije, u centru grada oslikan je mural sa njihovim likovima, uz poruku patrijarha Pavla: "Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek."

Mural posvećen stradalim prijateljima
Mural posvećen stradalim prijateljimafoto: RINA

Mladići su se, podsetimo, kobnog dana, 26. juna 2022. godine, vraćali sa žurke, koju je u vikendici u Jančićima organizovala njihova drugarica povodom svog 18. rođendana. Oko dva sata iza ponoći do nesreće je došlo na putu kada se džip "suzuki grand vitara" u kom su bili zakucao u drvo, pa sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u provaliju u selu Jančići kod Čačka.

Olupinu auta pronašli su njihovi prijatelji, i to sedam i po sati nakon što se nesreća dogodila, kada su već sva četvorica podlegli povredama. Grad Čačak je, nakon što se saznalo za njihovu pogibiju, proglasio dvodnevnu žalost, dok se porodice poginulih mladića i danas ne mire sa činjenicom da njihovih najmilijih nema! Na održanoj komemoraciji, brat Nikole Zekavice, Ilija, skupio je snage kada je održao potresan govor pred prisutnima:

- Ovo je prevelika tragedija za naš grad, našu državu. Nadam se da ćemo svi ostati hrabri i jaki, da će moja majka ostati hrabra posle ovoga. Jednostavno, da ćemo uspeti da damo do znanja svima da se ovako nešto više ne ponovi. To je jedan kiks koji ne sme da se dogodi nikada više i za nauk je svima nama - rekao je tada Ilija.

Poginuli mladići
Poginuli mladićifoto: Društvene mreže

Stravični rezultati obdukcije

Obdukcioni nalaz nastradalih mladića pokazao je da ni jedan od njih nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci, kao i da je uzrok smrti svih iz automobila bio prelom vrata.

- Obdukcioni nalaz je pokazao da je mladićima polomljen vrat od udarca. To je trenutna smrt i oni na sebi nisu imale neke vidljive povrede, osim nekoliko ogrebotina - objasnio je ranije sagovornik Kurira i objasnio da je vozač automobila imao regularnu dozvolu, jer je dosta ranije polagao vozački ispit.

Pravi odlikaši

Mladi Čačani bili su pravi odlikaši, nadareni sportisti, vredni učenici koji su imali velike planove, od upisa studija do detaljnih planiranja dalje budućnosti. Neverica i bol i danas vlada u Čačku!

Nikola Zekavica
Nikola Zekavicafoto: Društvene mreže

- Nikola Zekavica je došao iz stabilne porodice, bio je dobro vaspitan i odgovoran mladić. Treću godinu Gimnazije završio je sa odličnim uspehom, bio je veoma nadaren za nauku, natprosečan. Bio veoma talentovan i za fudbal, trenirao je u FK "Borac" - govorio je tada blizak prijatelj porodice Zekavica iz čačanskog naselja Vinara.

Nikola je inače desetak dana pre pogibije proslavio punoletstvo, želeo je kad maturira i da upiše FON.

Ognjen Vasiljević
Ognjen Vasiljevićfoto: Društvene mreže

Ognjen Vasiljević je sin jedinac ove porodice, takođe je bio odlikaš čačanske Gimnazije, vedrog duha, koji je, kako kažu, plenio šarmom.

- Poslednji put smo se sreli na jednom maskembalu. Ognjenova maska je privukla najviše pažnje i pobrala najviše simpatija. Plenio je šarmom i duhovitošću, bio je zbog toga omiljen u društvu. Kovao je planove, kao i svi mladi, želeo dalje da se školuje. Sin jedinac - govorila je tada plačući Ognjenova drugarica dodajući da su Ognjen i Nikola bili nerazdvojni, najbolji prijatelji.

Ivan Stančić
Ivan Stančićfoto: Društvene mreže

Ivan Stančić (19), je bio maturant Ekonomske škole u Čačku. Uzoran mladić, FK "Crvena zvezda" kažu da je nosio u srcu.

- Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao Bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu odnose cenu. Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica... Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti - ovim rečima se od svojih učenika oprostila profesorka Dušica Rečević.

Luka Mićović
Luka Mićovićfoto: Društvene mreže

Luka Mićović (20) završio je Ekonomsku školu u Čačku. Kobne večeri u autu "suzuki vitara" sedeo je na zadnjem sedištu, zajedno sa Nikolom. Trenirao je košarku u lokalnom KK"Borac".

Za četvoricu dobrih prijatelja svi su imali samo reči hvale, kako kažu, to su bila deca za primer i momci iz kraja koji su se poznavali odmalena, a Čačak i danas tuguje za njima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja