KURIR SAZNAJE Zbog smrti Stanimira (74) uhapšeni čuvari i doktorka iz Padinske skele: Deku tukli i zlostavljali cimeri iz ćelije
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

KURIR SAZNAJE Zbog smrti Stanimira (74) uhapšeni čuvari i doktorka iz Padinske skele: Deku tukli i zlostavljali cimeri iz ćelije

Crna Hronika -

Četvorica čuvara i doktorka u zatvoru u Padinskoj skeli uhapšeni su sinoć od strane policije u vezi sa smrću S. B. (74) u tom zatvoru 4. februara ove godine, potvrdio je za Kurir Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Tužilac Nenad Stefanović
Tužilac Nenad Stefanovićfoto: Kurir

- Oni su uhapšeni od strane policije po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nesavestan rad u službi - precizirao je Stefanović.

Dodao je da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem.

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih, koji su delili zatvorsku ćeliju sa S.B, jer su ga tukli i zlostavljali u više navrata usled kojih povreda je preminuo.

Oni se terete za teško ubistvo.

Bonus video:

03:06

UPRAVNIK NIJE SMENJEN, IMA ISTU PLATU, ALI MANJE ODGOVORNOSTI Bivši čuvar KP Padinska Skela: Evo protiv koga se vodi postupak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track