"ODUGOVLAČE ZATO ŠTO NEMAJU DOKAZA" Afera TUNEL sve intrigantnija! Kopali do depoa Višeg suda, a svi osumnjičeni na slobodi!
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

crna gora

"ODUGOVLAČE ZATO ŠTO NEMAJU DOKAZA" Afera TUNEL sve intrigantnija! Kopali do depoa Višeg suda, a svi osumnjičeni na slobodi!

Crna Hronika -

Još uvek je u toku istraga kada je reč o slučaju "Tunel", a branioci okrivljenih tvrde da nema dokaza protiv njihovih klijenata, s tim da se, kako kažu, iz tog razloga odugovlači sa donošenjem odluke o eventualnom podizanju optužnice ili će možda odustati od krivičnog gonjenja!

S druge strane, iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) to pravdaju činjenicom da veštačenja još uvek traju.

Viši sud u Podgorici, tunel
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Obavještavam Vas da je predmet povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici u postupku istrage. Do sada su preduzete brojne dokazne radnje, između kojih i donošenja naredbi za više različitih vještačenja, od kojih su neka još uvijek u toku, zbog čega dominantno još uvijek nije donijeta odluka u predmetu - saopštili su “Vijestima” iz ODT-a.

Podsećanja radi, provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Ipak, nije bilo reči samo o tome, kada je potom otkriveno da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12. Naime, prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

Kasnije je objavljeno da je ukradeno više komada oružja iz brojnih sudskih predmeta, određena količina droge i mobilni telefoni... A u tom poduhvatu OTD tereti Predraga Mirotića, Ivicu Piperovića, Katarinu Baćović, Nikolu Milačića, zatim državljane Srbije Veljka Markovića, Milana Markovića, Dejana Jovanovića i Vladimira Erića. Marijan Vuljaj osumnjičen je da je pomagao Baćovićevoj da se krije.

Viši sud u Podgorici, tunel
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Uprkos svemu, svi osumnjičeni sada se brane sa slobode...

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenog Ivice Piperovića, pišu "Vijesti" kaže da dileme nema i da je, imajući u vidu stanje u spisima predmeta, potrebno svega pet minuta da tužilac odustane od krivičnog gonjenja okrivljenih.

- Prošlo je dosta vremena od kada je ODT najavio i dao saopštenje da zbog kompleksnosti predmeta u slučaju ‘tunel’ treba dodatno vrijeme da se odluči i donese odluka. Po mojoj ocjeni i stanju u spisima predmeta, potrebno je pet minuta da bi se donijela odluka o odustanku od krivičnog gonjenja - izjavio je Piperović.

I advokatica Maja Turković tvrdi da optužnica nije podignuta zato što nema dokaza, a ne zato što je predmet kompleksan. Ona tvrdi da u odnosu na njenog branjenika Milačića “nije pribavljen apsolutno niti jedan dokaz koji bi ukazao da je s predmetnim događajem povezan na bilo koji način”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track