OVO SU UHAPŠENI IZ PADINSKE SKELE, ZNALI U KAKVOM JE STANJU BIO UBIJENI STANIMIR! Oglasilo se tužilaštvo, terete se za ovo!
Foto: Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Beogradu

OVO SU UHAPŠENI IZ PADINSKE SKELE, ZNALI U KAKVOM JE STANJU BIO UBIJENI STANIMIR! Oglasilo se tužilaštvo, terete se za ovo!

Crna Hronika -

Petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela uhapšeni su po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS, pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, i to zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nesavestan rad u službi u vezi sa smrću S.B. 4. februara ove godine.

Uhapšeni su lekarka Vesna S, kao i četovrica zatvorskih službenika, vođa smene Slađan K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K.

Stanimir Brajković
Stanimir Brajkovićfoto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

- Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni izvršili navedeno krivično delo u periodu od 24. januara do 4. februara 2024. godine tako što su u svojstvu službenih lica, kršnjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika S.B. koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu - stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu
Više javno tužilaštvo u Beogradufoto: Printscreen

Takođe, očigledno nesavesno postupanje tiče se i neevidentiranja povreda koje je zadobio S. B. u dnevnom izveštaju i neobaveštvanju nadređenih o tome.

Svim osumnjičenim je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsećamo da je protiv trojice osumnjičenih u toku istraga zbog krivičnog dela Teško ubistvo, jer su, kako se sumnja, od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S.B.

Bonus video:

03:06

UPRAVNIK NIJE SMENJEN, IMA ISTU PLATU, ALI MANJE ODGOVORNOSTI Bivši čuvar KP Padinska Skela: Evo protiv koga se vodi postupak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track