UPAO U KUĆU I UKRAO ŽENI 7.000 EVRA, OBIO PRODAVNICU I NESTAO! Policija u šoku kada su otkrili o kome se radi, VEĆ TRAGALI ZA NJIM
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu

UPAO U KUĆU I UKRAO ŽENI 7.000 EVRA, OBIO PRODAVNICU I NESTAO! Policija u šoku kada su otkrili o kome se radi, VEĆ TRAGALI ZA NJIM

Crna Hronika -

Muškarcu D. P. (52) određen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Osumnjičenom je pritvor određen u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

lopov, krađa, provala
foto: Shutterstock

- Osnovano se sumnja da je okrivljeni navedeno krivično delo izvršio na taj način što je dana 20. juna 2024. godine u ranim popodnevnim časovima, pošto je ušao u dvorište oštećene, najpre nasilno otvorio ulazna vrata prvog stambenog objekta u kome je izvršio premetačinu, kojom prilikom nije otuđio ništa, a nakon toga pomoću podesnog ključa koji je prethodno poneo sa sobom otključao ulazna vrata drugog stambenog objekta u kojem je izvršio premetačinu svih prostorija, prisvojivši tom prilikom iznos od 7.000 eura - navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Potom, osumnjičeni je ušao u prodavnicu mešovite robe koja se nalazi u sklopu navedenog stambenog objekta, kojom prilikom je iz fiskalne kase i novčanika oštećene prisvojio novac u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, nakon čega je otušao u nepoznatom pravcu.

Nakon prijave događaja izvršen je uviđaj lica mesta, kojom prilikom su pronađeni i tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet, u tom trenutku još uvek nepoznatog počinioca. Daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog je utvrđeno da isti boravi na teritoriji Ugrinovca, Opština Batajnica, gde je u saradnji nadležnih policijskih uprava i pronađen, a po nalogu dežurnog javnog tužioca i lišen slobode, nakon čega mu je određeno zadržavanje.

Takođe u toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv osumnjičenog bilo na snazi ukupno šest potraga raspisanih od strane više policijskih uprava zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i da je osumnjičeni višestruki povratnik za imovinska krivična dela, što u konkretnom slučaju predstavlja osobitu okolnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track