NOŽEM PRETIO RADNICI U APOTECI I VIKAO "DAJ PARE" Žena ovako uspela da ga savlada! Podignuta optužnica protiv razbojnika!
Foto: RINA

Treće osnovno javno tužilaštvo

NOŽEM PRETIO RADNICI U APOTECI I VIKAO "DAJ PARE" Žena ovako uspela da ga savlada! Podignuta optužnica protiv razbojnika!

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv N.K. (40) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Razbojništvo u pokušaju.

- Okrivljenom se stavlja na teret da je dana 02. maja 2024. godine oko 13.08 časova u Beogradu, GO Zemun, u ul. Ugrinovački put broj 76, u apoteci „Lanacea Beograd”, sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, svestan svog dela čije je izvršenje hteo, te svestan zabranjenosti istog, pokušao da oduzme tuđu pokretnu stvar – novac, pretnjom da će neposredno napasti na život i telo, u nameri da njegovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist - piše u saopštenju.

Osumnjičeni je sa belom kapom preko lica, u sivoj dukserici sa crnim natpisom “Jeans“, ušao u apoteku i prišao pultu gde se nalazila radnica oštećena Maša Brkić, te dok je u desnoj ruci držao kuhinjski nož, istoj se obratio rečima: „Daj pare“ - piše u saopštenju.

Kako navodi dalje Treće osnovno javno tužilaštvo, razbojnik započeto delo nije dovršio, jer mu je Maša Brkić rekla da je njen komšija načelnik policije, da ima „biber sprej“ i da je objekat pod video nadzorom, usled čega je okrivljeni prekinuo radnju izvršenja i napustio objekat.

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim, da ga kazni po zakonu i da mu produži pritvor koji je prema okrivljenom već određen dana 03.05.2024. godine.

Za krivično delo Razbojništvo je zaprećena kazna zatvora od 2 (dve) do 10 (deset) godina, dok je u članom 30. Krivičnog zakonika propisano da će se učinilac za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično delo ili ublaženom kaznom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track