"NEMAM ŠTA DA KAŽEM!" Supruga ZVICEROVOG ATENTATORA došla na suđenje za ubistvo Baranina! Đukić 2019. iz HEKLERA IZREŠETAO Klisića
Foto: strana.ua

viši sud u podgorici

"NEMAM ŠTA DA KAŽEM!" Supruga ZVICEROVOG ATENTATORA došla na suđenje za ubistvo Baranina! Đukić 2019. iz HEKLERA IZREŠETAO Klisića

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici danas je održano suđenje za ubistvo Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u novembru 2019. na kome je okrivljena Danijela Mandić, supruga "škaljarca" Stefana Đukića, ranije Mandića izjasnila se o krivici.

Kako prenosi crnogorski portal Dan, Danijela Mandić je jedna od optuženih u ovom predmetu. Inače, to je prvi put da se okrivljena supruga "škaljarca" koji se od maja 2020. nalazi u ukrajinskom zatvoru jer je pokušao atenatat na šefa suparničkog klana Radoja Zvicera, izjasnila o krivici. Podsećamo, kao direktni izvršilac ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića označen je Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat - Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović, Hasip Murić, Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

stfen đukić, ranije mandić označen kao direktni izvršilac ubistva baranina i ranjavanje njegovog prijatelka 2019.
stfen đukić, ranije mandić označen kao direktni izvršilac ubistva baranina i ranjavanje njegovog prijatelka 2019.foto: strana.ua

- Nemam šta da kažem u svoju odbranu. Braniću se ćutanjem. Ne priznajem krivično delo - kazala je Danijela Mandić danas na suđenju, a prenosi Dan.

Današnje ročište počelo je tako što su optuženi ponovo iznosili odbranu, jer je postupak počeo ponovo, nakon što se Danijela Madnić predala sudu. Svi optuženi su ostali pri ranije iznetoj odbrani. Negirali su krivicu i negirali su izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret.

ubijeni jovan klisić i automobil koji je ubica koristio prilikom izvršenja krivičnog dela , a nakon toga ga zapalio
ubijeni jovan klisić i automobil koji je ubica koristio prilikom izvršenja krivičnog dela , a nakon toga ga zapaliofoto: Printscreen YouTube, Printscreen Facebook

Podsećamo, Danijela Mandić je na prethodnom ročištu sudu navela da je u bekstvu bila zbog "kavčana" i policajaca koji su radili za njih.

Kako su ranije pisali crnogorski mediji, tog kobnog 1. novembra 2019. godine kao direktni izvršilac tereti se Đukić koji je iz "heklera" pucao u Klisića i Gardaševića, a oružje je kasnije nađeno u zapaljenom "seatu" nadomak Bara. Takođe, inspektori su pretresom više lokacija nakon likvidacije u jednom stanu osumnjičenog Baranina pronašli niz drugih DNK dokaza, a između ostalog i kriptovani telefon koji je poslat na veštačenje.

brutalna likvidacija usred bela dana
brutalna likvidacija usred bela dana foto: Youtube/Printscreen

- U stanu koji je koristio Đukić crnogorski istražitelji su pronašli veću količinu novca za koji se sumnjalo da je to bila nagrada za izvršenje krivičnog dela - podseća izvor.

Stefan Đukić nakon likvidacije Klisića u novembru 2019. beže iz Crne Gore, i dok su istražitelji radili na tome da ga lociraju i liše slobode u maju 2020. dolazi vest da je uhapšen u Ukrajini jer je pokušao da ubije šefa "kavačana" sa sunarodinikom Emilom Tuzovićem, i državljanima Republike Srbije Petra Jovanovića i Milana Brankovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track