NISAM UBILA MUŽA, SVE SAM SLAGALA! Počelo suđenje ženi i deci za ubistvo u Vlaškom Dolu: ISEKLI GA I STAVILI U DŽAK
Foto: Nemanja Nikolić, Drustvene Mreže

viši sud u požarevcu

NISAM UBILA MUŽA, SVE SAM SLAGALA! Počelo suđenje ženi i deci za ubistvo u Vlaškom Dolu: ISEKLI GA I STAVILI U DŽAK

Crna Hronika -

U Višem sudu u Požarevcu počelo je suđenje Ljiljani Andrejić (57), njenoj ćerki Aniti (32) i sinu Marku (31) koji se terete da su u septembru prošle godine zverski ubili bivšeg supruga, odnosno oca Stevana Andrejića (56) u Vlaškom Dolu.

Kako smo ranije pisali, u decembru 2023. Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv okrivljenih, a nakon toga usledila je potvrda optužnice od strane nadležnog suda, da bi potom Apelacioni sud u Kragujevcu takođe, potvrdio te spise predmeta.

ubijeni stevan andrejić
ubijeni stevan andrejićfoto: Drustvene Mreže

Na pripremnom ročištu koje je nedavno održano okrivljena Ljiljana koja je inače, ranije priznala svirepi zločin i opisala šta je uradila bivšem dugogodišnjem partneru, a zatim i pokazala inspektorima gde je sakrila njegovo telo, sada je negirala krivicu.

- Nisam kriva, sve što sam pre rekla nije istina - rekla je ona između ostalog na pripremnom ročištu, dok su se njena deca branila ćutanjem, kao i u istrazi.

- Ljiljana Andrejić kada je priznala krvavi zločin između ostalog navela je da je imala saučesnike i da su to niko drugi nego njihova deca. Tada je detaljno opisala kako su joj pomogla nakon ubistva - priznala im je da je ubila njihovog oca, a oni su joj pomogli da premesti telo dalje od kuće, kao i da na profesionalan način kao prave ubice očiste sve tragove nakon zločina.

Ročište je nakon toga odloženo kako bi se okrivljeni upoznali sa novim dokaznim materijalima.

kuća u kojoj se dogodio zločin
kuća u kojoj se dogodio zločinfoto: Nemanja Nikolić, Drustvene Mreže

- Suđenje je potom zakazano za početak jula gde se očekuje da se nastavi pripremno ročište za krivično delo teško ubistvo, gde okrivljenoj Ljiljani preti doživotna robija - navodi naš dobro obavešten izvor.

Kako smo ranije pisali, zločin se dogodio u noći između 4. i 5. septembra 2023.,a stravičano ubistvo otkrio je Stevanov rođak koji je primetio da se njegova deca čudno ponašaju. Sumnja se da se Ljiljana prvo žestoko posvađala sa bivšim suprugom, a potom je sačekala da on zaspe kako bi ga ubila. Zatim je usledio pakleni plan gde se Stevanovog tela rešila uz pomoć dece.

- Ubistvu je navodno prethodila svađa oko kuće, a kada je Stevan legao da spava, Ljiljana je odlučila da ga ubije. Naime, ispostavilo se da su majka i deca Stevanovo telo posle ubistva isekli na delove, stavili u džak i odneli u šumu udaljenu 60 kilometara od njihove kuće. Da bi prikrili tragove zločina, oni su spalili deo dokaza - krevet na kom je Stevan ubijen - podseća naš izvor.

stevana iz vlaškog dola ubili po receptu klana veljka belivuka i marka miljkovića
stevana iz vlaškog dola ubili po receptu klana veljka belivuka i marka miljkovićafoto: Libertaspress/Sky aplikacija, MUP

Kako smo ranije pisali, ovaj zločin, iako nema veze s mafijom, po načinu izvršenja podseća na zločine koji je počinila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Žrtve klana prvo bi otimali, mučlili pa zverski ubijali, a potom bi njihova tela isekli na komade i stavljali u industrijsku mašinu za mlevenje mesa. Njihove ostatke stavljali bi u džak i bacali u Dunav.

Sekli telo cirkularom, u kući krš i lom

Kako smo ranije pisali, za komadanje tela, majka i deca su navodno koristili mašinu.

- Radi se o cirkularu za sečenje drva. To je električni cirkular. Ostatke su spakovali u džak za đubre od 200 litara, stavili u gepek i odvezli u šumu - rekli su nakon zločina zgroženi meštani i dodali:

- Ljiljana je sve priznala i pokazala gde je telo. Čuli smo da je bilo u jednoj kesi iskasapljeno na šest delova. Posle prijave da ga nema dvojica meštana su sa policijom uletela u kuću. Unutra je bio spaljen krevet, krš i lom, alkohol, tablete, hrana svuda, užas jedan. Valjda su ga prvo omamili, ugušili, pa isekli.

Inače okrivljeni Marko Andrejić nakon zločina je pobegao, ali je uhapšen krajem septembra kada je pokušao da uđe u Republiku Srbiju iz Mađarske,dok su njegova majka i sestra sve vreme bile u Srbiji i pravile se da se ništa nije dogodilo.

Bonus video:

02:12

Ispovest Terezinog sina: Planirala je da delove tela razbaca po Zrenjaninu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track