OVO JE ŽANDARM KOJI JE RANJEN U BEOGRADU Nalazi se u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI! U toku je operacija, ovaj POTEZ mu je SPASAO ŽIVOT (FOTO)
Foto: Printscreen Pink Tv, Kurir

miloš je pogođen u vrat

OVO JE ŽANDARM KOJI JE RANJEN U BEOGRADU Nalazi se u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI! U toku je operacija, ovaj POTEZ mu je SPASAO ŽIVOT (FOTO)

Crna Hronika -

Pripadnik Žandarmerije je danas oko 11 sati napadnut kada je nepoznata osoba pucala u njega iz samostrela, dok je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela na Dedinju u Beogradu.

Kako nam je potvrđeno, žandarm Miloš Jevremović (34) pogođen je u vrat.

Ivica Dačić
foto: Printscreen Pink Tv

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar gde je u toku operacija vađenja strele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.

Ambasada, Ambasada Izraela, Miloš Jevremović
foto: Kurir

Doktor Urgentnog centra je tokom obraćanja javnosti otkrio najnovije informacije o stanju ranjenog žandarma na Dedinju.

Naime, doktor je otkrio da je pacijent životno ugrožen i da je operacija u toku.

1 / 14 Foto: Dado Đilas

"Spasilo mu je život to što nije izvadio strelu"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je da je ranjenom žandarmu sačuvalo život to što nije izvadio strelu.

- Lekari kažu da mu je to možda sačuvalo život što nije izvadio strelu, uspeo je u ovakvom stanju da se odbrani, pucao je u napadaca, mislili smo da će preživeti da saznamo više. Imao je i nož. Suština je da je reč o terorističkom napadu gde su povezana lica koja imaju veze sa vehabijskim pokretom - rekao je ministar Dačić tokom obraćanja javnosti.

Dačić: Nesumnjivo je da je reč o terorističkom aktu

- Specijalno tužilaštvo je preuzelo slučaj, iako identitet lica nije utvrđen, ali nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije. Da li je pojedinac delovao sam ili je bila grupa... Uhapsili smo još neke ljude preventivno koji su bili u blizini policijskih objekata i gledamo da povežemo slučaj. Sumnje su neke već prisutne i indicije postoje da je reč o licima koja su poznata službama bezbednosti i reč je o vehabijskom pokretu ali to nisu potvrđene informacije. Pojačali smo sve mere zaštite bezbednosti u gradu. Policija je na ulicama, ispred tržnih centara i institucija - saopštio je Dačić.

Ambasada, Ambasada Izraela
foto: Kurir

"Zadržano je još jedno lice"

Ministar Dačić je takođe otkrio da je zadržano još jedno lice.

- I dalje pričamo o mogućim motivima, za sada postoje indicije da je reč o motivima koji se tiču terorizma jer nema motiva, što bi neko napao žandarma koji stoji ispred ambasade. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande Žandarmerije sa sličnim po izgledu, performansama. Sve to treba ispitati.

- Ono što je najvažnije sve naše snage će biti angažovane da vodimo računa da se ne desi nešto još posle ovoga, da se ne desi nešto na mestima gde se nalaze i građani - rekao je Ivica Dačić.

Podsetimo, danas oko 11 sati nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, pucala je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela u Beogradu, saznaje Kurir.

Žandarm Miloš Jevremović (34) pogođen je u vrat.

- Muškarac je iznenada prišao pripadniku Žandarmerije koji je sedeo u kućici ispred ambasade i pogodio ga u vrat. Žandarm je tada u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo - rekao je ranije izvor Kuria.

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar gde je podvrgnut operaciji vađenja strele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track