OVO JE NAPADAČ KOJI JE USTRELIO ŽANDARMA NA DEDINJU: Više puta mu prilazio, postavio PITANJE, pa iz kese IZVADIO SAMOSTREL (FOTO)
Foto: MUP RS, Marko Karović

OVO JE NAPADAČ KOJI JE USTRELIO ŽANDARMA NA DEDINJU: Više puta mu prilazio, postavio PITANJE, pa iz kese IZVADIO SAMOSTREL (FOTO)

Crna Hronika -

Prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac koji je danas oko 11 sati napao žandarma (34) pucavši u njega iz samostrela, dok je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela na Dedinju u Beogradu je državljanin Srbije iz Mladenovca.

Kako nezvanično saznajemo, on je promenio veru i otišao da živi u Novi Pazar te uzeo ime Salahudin.

Njegovo telo i dalje se nalazi na licu mesta, na Dedinju.

Ambasada, Ambasada Izraela
foto: Printscreen

On je bio obučen u belu majicu i tamno sive pantalone, ima dugu bradu i kratko je ošišan. Nosio je hiruršku masku i kačket. Sa sobom je imao ranac i kesu iz koje je izvukao samostrel.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Policajac je u samoodbrani pucao na ovog napadača koji je preminuo na licu mesta, a prema nezvaničnim saznanjima on je do lica mesta došao automobilom.

Napadač je pokušao da beži, ali ga je povređeni žandarm savladao.

U toku potraga za renoom

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, u toku je potraga za automobilom marke “reno”, te se sumnja da je napadača možda neko dovezao do mesta gde je samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otkrio je u obraćanju javnosti da je napadač više puta prilazio žandarmu.

- Više puta je prilazio policajcu, pitao ga je gde je neki muzej. Žandarm je odgovorio da nema muzeja, ponovo se vratio, otvorio vrata kućice i nosio je kesu sa sobom, izvadio samostrel, strele, projektile i pogodio je žandarma u vrat - rekao je Dačić.

1 / 14 Foto: Marko Karović

Dačić: Nesumnjivo je da je reč o terorističkom aktu

- Specijalno tužilaštvo je preuzelo slučaj, iako identitet lica nije utvrđen, ali nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije. Da li je pojedinac delovao sam ili je bila grupa... Uhapsili smo još neke ljude preventivno koji su bili u blizini policijskih objekata i gledamo da povežemo slučaj. Sumnje su neke već prisutne i indicije postoje da je reč o licima koja su poznata službama bezbednosti i reč je o vehabijskom pokretu ali to nisu potvrđene informacije. Pojačali smo sve mere zaštite bezbednosti u gradu. Policija je na ulicama, ispred tržnih centara i institucija - saopštio je ranije danas Dačić.

"Zadržano je još jedno lice"

Ministar Dačić je takođe otkrio da je zadržano još jedno lice. - I dalje pričamo o mogućim motivima, za sada postoje indicije da je reč o motivima koji se tiču terorizma jer nema motiva, što bi neko napao žandarma koji stoji ispred ambasade. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande Žandarmerije sa sličnim po izgledu, performansama. Sve to treba ispitati. - Ono što je najvažnije sve naše snage će biti angažovane da vodimo računa da se ne desi nešto još posle ovoga, da se ne desi nešto na mestima gde se nalaze i građani - rekao je Ivica Dačić.

Bonus video:

02:17

DA LI JE SRBIJA UGROŽENA OD TERORISTA? Đorić otkriva: Brzo smo napravili prevenciju, specijalci sa puškama šetaju tržnim centrom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track