MINISTAR OTKRIO KO JE RANIO ŽANDARMA! Teroristički napad izvršio Miloš Žujović (25), koji je uzeo versko ime Salahudin
Foto: Printscreen

NOVI DETALJI

MINISTAR OTKRIO KO JE RANIO ŽANDARMA! Teroristički napad izvršio Miloš Žujović (25), koji je uzeo versko ime Salahudin

Crna Hronika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko imeSalahudin, konvertit iz Mladenovca.

- Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti - izjavio je ministar Dačić.

miloš žujović
miloš žujovićfoto: Kurir, Printscreen

Pa da podsetimo, Miloš Žujović je jutros oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremnovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije. Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Žandandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio je napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar gde se nalazi u teškom stanju, a nakon prijema imao je i operaciju. Ministar Dačić je nakon posete povređenom pripadniku MUP-a izjavio da je ovo bio teroristički akt na Žandarma i zemlju Srbiju. Takođe, naveo je da su pojačene mere bezbednosti nakon napada.

dačić pokazao kako izgleda povređeni žandarm miloš jevremović
dačić pokazao kako izgleda povređeni žandarm miloš jevremovićfoto: Printscreen Pink Tv

- Lekari su rekli da je dobro što žandarm nije izvadio strelu iz vrata, jer bi to bilo pogubno za njega - naveo je između ostalog Dačić kada je izvestio javnost u kakvom je stanju povređeni policajac.

Bonus video:

02:17

DA LI JE SRBIJA UGROŽENA OD TERORISTA? Đorić otkriva: Brzo smo napravili prevenciju, specijalci sa puškama šetaju tržnim centrom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track