TEMA RAZGOVORA TERORISTIČKI NAPAD U BEOGRADU: Ivica Dačić razgovarao sa ambasadorom Izraela u Srbiji
Foto: MUP Srbije

TEMA RAZGOVORA TERORISTIČKI NAPAD U BEOGRADU: Ivica Dačić razgovarao sa ambasadorom Izraela u Srbiji

Crna Hronika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom o današnjem napadu na pripadnika Žandarmerije M. J. (34), koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela i obavestio ga da su preduzete pojačane mere bezbednosti u Beogradu i širom Srbije.

Ministar Dačić je u telefonskom razgovoru ambasadoru Vilanu rekao da je, prema prvim informacijama, napadač najverovatnije državljanin Srbije, pripadnik vehabijskog pokreta.

ministar policije ivica dačić
ministar policije ivica dačićfoto: MUP Srbije

Takođe, ministar je izvestio ambasadora Izraela o zdravstvenom stanju povređenog pripadnika Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom u vrat.

Ambasador Vilan je izrazio žaljenje povodom današnjeg događaja u kojem je povređen pripadnik Žandarmerije i istakao da izuzetno ceni sve što u pogledu bezbednosti preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova i da se on, kao i osoblje ambasade, uvek oseća bezbedno, uključujući i nakon današnjeg događaja.

ambasador izraela jahel vilan
ambasador izraela jahel vilanfoto: Kurir

Ambasador je istakao da ceni odluku o podizanju mera bezbednosti i poželeo brz oporavak povređenom policajcu.

Pa da podsetimo, jutros oko 11 sati došlo je od terorističkog napada ispred izraelske ambasade gde je Miloš Žujović (25) iz Mladenovca, versko ime Salahudin pokušao da ubije žandarma Miloša Jevremovića (34) koji je obezbeđivao ambasadu. Žujović je sa hiruškom maskom na licu otvorio vrata kućice gde je bio Jevremović i iz kese izvadio samostrel i ranio žandarma koji je od zadobijenih povreda pao.

Jevremović iako teško povređen uspeo je da izvadi oružje i sa nekoliko hitaca ubije Žujovića. Ranjeni policajac je nakon toga prevezen u Urgentni centar gde je prevezen u svesnom stanju, ali sa teškim povredama.

Bonus video:

03:16

Ivica Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track