10 DANA OD BOMBAŠKOG NAPADA I UBISTVA "ŠKALJARACA" NA CETINJU! Crnogorski istražitelji pregledaju kamere i ispituju svedoke
Foto: Društvene Mreže, Printscreen Pobjeda

10 DANA OD BOMBAŠKOG NAPADA I UBISTVA "ŠKALJARACA" NA CETINJU! Crnogorski istražitelji pregledaju kamere i ispituju svedoke

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji već devet dana rade na identifikaciji i pronalasku napadača koji su 20. juna aktivirali eksploziv koji je bio okačen na drvetu pored blindiranih kola "škaljaraca" Dragana Roganovića (36) i Petra Kaluđerovića (20) na Cetinju koji su tom prilikom dignuti u vazduh.

Pa da podsetimo, tog 20. juna, prošlog četvrtka u jutarnjim časovima došlo je stravične eksplozije u trenutku kada su "škaljarci" došli u teretanu koja se nalazi u sklopu Sportskog centra na Cetinju. Ubica ili više njih pratili su mete i kada su došli, naprava velike razorne moći je akrivirana. Sa Roganovićem i Kaluđerovićem bili su i Tanasije Jovanović i Mihajlo Borozan koji su tom prilikom povređeni, kao i jedna slučajna starija prolaznica. Kaluđerović je preminuo na licu mesta, dok je Roganović životnu bitku izgubio u bolnici.

povređeni tanasije jovanović i ubijeni dragan roganović u teretani
povređeni tanasije jovanović i ubijeni dragan roganović u teretanifoto: Drustvene Mreže

- Inspektori danima pregledaju nadzorne kamere kako u blizini cetinjskog Sportskog centra gde se dogodila eksplozija, tako i po čitavom gradu kako bi pronašli počinioce krivičnog dela - navodi dobro obavešten izvor i dodaje:

- Proverava se svako sumnjivo lice koje bi moglo da se dovede u vezi sa krivičnim delom. Ispitano je navodno, na desetine svedoka za koje su istražitelji sumnjali da možda nešto znaju o egzekuciji. Takođe, ispitivanje povređenih "škaljaraca" dovešće ih verovatno do nekih informacija koje mogu biti ključne za identifikaciju napadača, kao i mogući motiv.

ubijeni petar roganović
ubijeni petar roganovićfoto: Printscreen, Pobjeda

Kako dalje navodi naš izvor, za sada nije poznato da li crnogorski istražitelji pronašli neki trag vezan za egzekuciju Roganovića i Kaluđerovića.

- Snimci nadzornih kamera pomoći će istražiteljima da utvrde da je napadač ili možda više njih došli peške u blizini mesta detonacije, ili su koristili neko prevozno sredstvo - navodi naš dobro obavešten izvor.

Inače, sumnja se da su Kaluđerović i Roganović stradali u ratu kotorskih klanova koji traju od decembra 2014. kada je nestao vredan tovar kokaina iz stana Valensije. Droga je tada, kako smo pisali, bila u stanu Gorana Radomana, koji je ujedno i prva žrtva rata do istrebljenja. Sada ubijeni Roganović je bio telohranitelj Radomana i godinama mu je čuvao leđa, a i sam se nekoliko puta našao na meti suparničke ekipe, ali je svaki put uspeo da preživi napad, sem poslednjeg.

uviđaj nakon eksplozije na cetinju
uviđaj nakon eksplozije na cetinjufoto: RTCG

Nakon ubistva Roganovića i Kaluđerovića danima su objavljivane čitulje sa poslednjim pozdravima od njihovih porodica i prijatelja, a broj je dostigao čak 103 čitulje. Ožalošćene porodice posle likvidacije "škaljaraca" preko novina i tužnih čitulja poručili su ubicama da će ih osvetiti, a ovo nije prvi put da se objavljuju nastavak rata preko čitulja. Roganović je sahranjen dan kasnije, 21. juna, dok je Kaluđerović na večni počinak ispraćen 22. juna.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ovog bombaškog napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track