POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA SRBINA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM: Specijalci ovnom razbili vrata, mladića ekspresno bacili na pod VIDEO
Foto: MUP Srbije

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA SRBINA OSUMNJIČENOG ZA TERORIZAM: Specijalci ovnom razbili vrata, mladića ekspresno bacili na pod VIDEO

Crna Hronika -

Danas je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje, nakon terorističkog akta koji se dogodio danas ispred ambasade Izraela u Beogradu.

- U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad - istakao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

00:48

Snimak hapšenja terorista

- Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta.

Podsetimo, Miloš Žujović je jutros oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremnovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije. Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Salahudin, Vehabija, Ambasada Izraela, Izraelska ambasada, Napad na ambasadu, Miloš Žujović
foto: MUP RS

Žandandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio je napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar gde se nalazi u teškom stanju, a nakon prijema imao je i operaciju. Ministar Dačić je nakon posete povređenom pripadniku MUP-a izjavio da je ovo bio teroristički akt na Žandarma i zemlju Srbiju. Takođe, naveo je da su pojačene mere bezbednosti nakon napada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon posete povređenom pripadniku Žandarmerije u današnjem terorističkom aktu na Dedinju.

1 / 10 Foto: Marko Karović

- Obišli smo Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan. Operacija je uspešno obavljena. Zahvaljujući veštini i samokontroli spasao se. Iz kese i iznenada je Salahudin Žujović izvadio samostrel i ispalio strelu, pogodio je u vrat Miloša Jevremovića. On je vešto ali na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu - kazao je predsednik.

Ističe da je važno što se žandarm uzdržao od vađenja strele iz vrata, i kaže da mu je to spasilo život.

- Za jednim licem koje je na teritoriji Srbije se traga. Po istom principu je poput Salahudina se time rukovodi, to su neki teroristički izdanci. Oni su bili praćeni, možda je sedam ili osam dana bilo potrebno da budu uhapšeni. Ali očigledno je da su ranije krenuli u akciju - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track