OGLASILO SE JAVNO TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Evo šta su rekli u vezi napada ispred ambasade Izraela
Foto: Dado Đilas, Marko Karović

OGLASILO SE JAVNO TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Evo šta su rekli u vezi napada ispred ambasade Izraela

Crna Hronika -

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal oglasilo se povodom današnjeg terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu.

- Povodom napada na pripadnika Žandarmerije MUP RS, koji se odigrao dana 29.6.2024. godine, oko 11.00 časova u Beogradu, na raskrsnici ulica Majora Jagodića i Mladena Stojadinovića, ispred Ambasade Države Izrael, obaveštavamo javnost da je u toku predistražni postupak u pravcu utvrđivanja svih elemenata krivičnog dela terorizam iz člana 391 Krivičnog zakonika, da je o navedenom događaju obavešten dežurni javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, koji je po dobijanju obaveštenja od strane policije izašao na lice mesta, neposredno izvršio uviđaj lica mesta te izdao sve potrebne naloge u cilju pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnoh stanja na osnovu koga bi se mogla doneti zakonita odluka - piše u saopštenju.

Miloš Žujović je jutros oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremnovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije.

Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Žandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio je napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar gde se nalazi u teškom stanju, a nakon prijema imao je i operaciju.

Ministar Dačić je nakon posete povređenom pripadniku MUP-a izjavio da je ovo bio teroristički akt na Žandarma i zemlju Srbiju. Takođe, naveo je da su pojačene mere bezbednosti nakon napada.

Napadač na žandarma sa prebivalištem u Novom Pazaru, kako se nezvanično saznaje živeo je u stanu pod zakup.

Komšije su ga viđale sa jednom ženom, koja mu je verovatno bila supruga, ali su se malo družili sa komšijama.

Poslednjih nekoliko dana ih nije bilo u stanu, koji su iznajmili, jer ih komšije nisu primetile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track