"ČITAO JE BIBLIJU I KURAN, A ONDA SE ZALJUBIO" Ispovest oca vehabije koji je ustrelio žandarma: Borili smo se, ALI SPASA NIJE BILO
Foto: Marko Karović, MUP RS, Privatna Arhiva

upletena i žena, otac i majka očajni

"ČITAO JE BIBLIJU I KURAN, A ONDA SE ZALJUBIO" Ispovest oca vehabije koji je ustrelio žandarma: Borili smo se, ALI SPASA NIJE BILO

Crna Hronika -

"Ništa mi nismo krivi, kriva je ova sekta koja je zabrljavila, a on sluša njih. Mi smo se borili koliko smo mogli, ali spasa nije bilo", ovim rečima započinje ispovest Zoran Žujović, otac Miloša Žujovića (25) koji je likvidiran juče nakon što je samostrelom napao i teško povredio pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade na Dedinju u Beogradu.

Salahudin, Vehabija, Ambasada Izraela, Izraelska ambasada, Napad na ambasadu, Miloš Žujović
foto: MUP RS

Miloš Žujović je juče samostrelom napao i povredio pripadnika Žandarmerije koji je bio ispred izraelske ambasade u Beogradu. Ranjeni pripadnik Žandarmerije je uspeo da uzvrati vatru i likvidira napadača.

Kako je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao, rekonstrukcijom kretanja Žujovića utvrđeno je šta je radio pre napada, odnosno šta je radio od kada je došao iz Mladenovca autobusom. Utvrđeno je da se Žujović kretao po Beogradu, da je išao do sinagoge ali da je, pošto je tamo bila policija, nastavio dalje do ambasade. Žujović je, kako je saopšteno, samostrel koji je koristio za teroristički napad kupio u prodavnici u Zemunu za 6.700 dinara.

1 / 18 Foto: Kurir

Osim Žujovića, policija je uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje da je izvršio krivično delo - terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem. Kako smo ranije pisali, Despotoviću ovo nije prvi put da je hapšen zbog planiranja terorističkog napada.

Policija je uhapsila i Kemala Begovića kod kojeg je navodno pronađen prsluk sa zastavom islamske države, dok je državljanin Bosne i Hercegovine, Haris Šundo zadržan, s obzirom na to da nema odobren boravak. Kako je ministar Dačić najavio, njemu će biti izrečena mera udaljavanja iz Srbije.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će doći do novog hapšenja.

- Nastavljamo da radimo, biće još hapšenja. Proveravamo povezanost svih lica i završićemo to. Verujem da ćemo najveći deo hapšenja da završimo do utorka i nakon toga će biti sve u redu - rekao je Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm za bezbednost u Srbiji.

Ivica Dačić
foto: ATA images

"Išao je na takmičenja, pročitao Bibliju, Kuran..."

Otac vehabiste Žujovića navodi da je njegov sin išao na takmičenja iz istorije, te da je pročitao Stari i Novi Zavet, Bibliju i Kuran, ali da se onda zaljubio.

- Uhvatila ga je sekta i gotovo. Pokušali smo, hajde bez svađe, hajde da vidi da ima nekog svog... Kad bi oni hteli da ga sahrane, kad su ga već oteli od nas, neka ga teraju na muslimansko groblje - kaže Žujović.

On dodaje i da njegov sin ima sina, a da bi Miloševa supruga trebalo da se, do kraja godine, porodi još jednom.

- Eto šta je uradio... - kaže Žujović i dodaje da su on i njegova supruga bili u policiji.

Milošev otac navodi da su on i njegova supruga pokušali sve što su mogli kako bi izvukli sina, ali je on pobegao od njih. Prema njegovim rečima, "dosta toga je uticalo" na njegovog sina.

Salahudin Žujović, Besa Žujović, Miloš Žujović
foto: Privatna arhiva

Upoznavanje sa teroristima

Žujović je objasnio i kako je njegov sin upoznao muškarce koji su uhapšeni juče nakon napada ispred ambasade.

On je objasnio da je Igor Despotović oženio najbolju drugaricu Miloševe žene pre šest godina i da je obe naterao da obuku hidžab.

- To je bilo pre nego što je ona upoznala Miloša. Kasnije je Miloš došao na njegovu svadbu da mu bude garant pa je tako upoznao ženu - objašnjava on.

On je potvrdio informaciju da je Miloš bio jedinac.

Tokom razgovora, Zoran Žujović se više puta rasplakao, a na kraju se izvinio svima i ranjenom policajcu poželeo da se što pre oporavi.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:48

Snimak hapšenja terorista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track