PRIPADNIK SRPSKE ŽANDARMERIJE UČESTVOVAO U SPASAVANJU DEVOJČICE U GRČKOJ: "Bio je sa sinom kad je video kako trči i doziva mamu"
Foto: Shutterstock, Printscreen, grčka info

mup srbije

PRIPADNIK SRPSKE ŽANDARMERIJE UČESTVOVAO U SPASAVANJU DEVOJČICE U GRČKOJ: "Bio je sa sinom kad je video kako trči i doziva mamu"

Crna Hronika -

Pripadnik srpske Žandarmerije Rade Stanić učestvovao je u spasavanju devojčice (4) koja je sama lutala ulicama grčkom primorskog mesta!

Naime, devojčica se odvojila od roditelja i sama tumarala ulicama dozivajući ih, sve dok joj Stanić sa sinom i još dvojica turiste iz Severne Makedonije nisu pritekli u pomoć.

- Dok je bio na odmoru u Grčkoj, Rade Stanić iz Ronilačke jedinice Žandarmerije pokazao je pravo lice policije. Šetajući sa sinom, 27. juna u Nea Flogiti primetio je četvorogodišnju devojčicu kako usplahireno trčkara i doziva majku. Bez oklevanja, pritekao joj je u pomoć - navodi se iz MUP-a i dodaje:

- Zahvaljujući njegovoj brzini i empatiji, kao i podršci lokalnog stanovništva i dvojice turista iz Severne Makedonije, devojčica je sigurno vraćena svojim roditeljima. Ovaj dirljiv događaj još je jedna potvrda posvećenosti i brige naših kolega za sigurnost svakog deteta i svakog našeg sugrađanina. Biti pripadnik policije nije samo posao, to je način života i izbor da uvek budete uz građane, gde god da ste.

Takođe, jedan od makedonskih turista objavio je sliku devojčice na Fejsbuk grupi "Grčka info" kako bi se što brže pronašli njeni roditelji, a devojčica je govorila i srpski.

Bonus video:

03:22

POZVAO ME IZVESNI ZLATKO, TAKO SAM SAZNAO DA JE NESTALA Bivši muž Ane Ličnik otkrio detalje: Evo kada su se čuli poslednji put

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track