"ŽUJOVIĆEVI SLEDBENICI VEĆ POSLALI UZNEMIRUJUĆE PORUKE!" Stručnjak za bezbednost upozorio na snimak gde se pominje jedno VAŽNO ime
Foto: MUP

teroristički napad u srbiji

"ŽUJOVIĆEVI SLEDBENICI VEĆ POSLALI UZNEMIRUJUĆE PORUKE!" Stručnjak za bezbednost upozorio na snimak gde se pominje jedno VAŽNO ime

Crna Hronika -

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić rekao je da je čist terorizam ono što je učinio Miloš Žujović, čovek koji se opredeljivao za islam i sebe nazvao Salahudin .

"To je neislamski čin", istako je Jusufspahić i naveo da Žujović nikada nije bio član Islamske zajednice Srbije, već je prema nekim nezvaničnim informacijama posećivao objekte koji su van kontrole Islamske zajednice Srbije kojima upravljaju privatna lica koja takođe nisu deo Islamske zajednice.

Šta znamo o tim osobama i grupama koje deluju nezavisno od Islamske zajednice Srbije ?

Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji Puls Srbije Darko Trifunović, stručnjak za bezbednost.

Darko Trifunović
foto: Kurir televizija

- Cilj napada je bilo ono što je cilj svakog teorističkog napada, što svaki terorista želi da uradi, a to je da unese nemir i strah među građane. Izašao je snimak gde u muzičkoj pozadini čujete Al - Din. To je muslimanski osvajač koji je dobio krstaše u bici kod Galileje. To je sve dobro ukomponovana priča, a poruka koju šalje svojim napadom su poziv drugima da ga slede. Već smo videli poruke njegovih sledbenika koji govore da je on Šahid - rekao je Trifunović i dodao:

- Mi moramo da budemo iskreni i da zahvalimo svoj nešoj islamskoj braći na čelu sa gospodinom Dudićem koji je predsednik islamske zajednice koji su to najoštrije osudili. Tumačenje islama na vehabistički način je isto kao kada bi Bibliju tumačili satanisti. Vehabije su otpadnici od religije.

03:16

ŽUJOVIĆEVI SLEDBENICI VEĆ POSLALI UZNEMIRUJUĆE PORUKE! Stručnjak za bezbednost upozorio na snimak gde se pominje jedno VAŽNO ime

- Za svaki teroristički akt moraju da se ispune dva elementa. To je opreativni deo, u koji spada mogućnost da se terorističi čin izveda u šta spada nabavka i upotreba oružja, bombi, eksploziva i td., ali drugi deo je motivacija. Motivacija upravo dolazi iz tog iskrivljenog tumačenje islama na koje upozoravaju islamski zvaničnici u Srbiji.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:54

RAT U UKRAJINI BACIO SENKU NA ISLAMSKI TERORIZAM Matevski: Ne prođe mesec bez napada, a najaktivniji su na OVOJ društvenoj mreži

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track