OGLASIO SE IVICA DAČIĆ: Odluka o eventualnom ukidanju CRVENOG NIVOA pretnje od terorizma krajem nedelje AKCIJA MUP I BIA JOŠ TRAJE
Ivica Dačić, Foto: MUP Srbije

OGLASIO SE IVICA DAČIĆ: Odluka o eventualnom ukidanju CRVENOG NIVOA pretnje od terorizma krajem nedelje AKCIJA MUP I BIA JOŠ TRAJE

Crna Hronika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će krajem nedelje biti doneta odluka o eventualnom ukidanju crvenog nivoa pretnje od terorizma, kao i da će javnost biti obaveštena o tome šta je sve urađeno u toku akcije.

- Imajući u vidu da je akcija policije i BIA u vezi sa terorističkim aktom i vehabijskim pokretom i dalje u toku, krajem nedelje će biti doneta odluka o eventualnom ukidanju crvenog nivoa pretnje od terorizma, a javnost će biti obaveštena o tome šta je sve urađeno u toku akcije - izjavio je Dačić.

Podsetimo, crveni nivo pretnje od terorizma uveden je u subotu nakon što je, kako se sumnja, Miloš Žujović (25), konvertit iz Mladenovca, strelom iz samostrela pogodio u vrat pripadnika Žandarmerije, Miloša Jevremovića (34), koji je bio na svom radnom mestu obezbeđenja ambasade Izraela u Beogradu. Žandarm je, sa strelom u vratu, uspeo da ispali hice u pravcu teroriste, koji je preminuo.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je Žujović bio pristalica vehabijskog pokreta, kao i da je bio u prijateljskim i kumovskim vezama sa ranije osuđivanim ekstremistom Igorom Despotovićem. Takođe, utvrđeno je da su njih dvojica razmenjivali poruke u kojima su dogovarali subtnji napad. Despotović je uhapšen i određen mu je pritvor.

- Ovaj napad je planiran i organizovan, a u pitanju je teroristički akt - utvrdila je istraga.

Bonus video:

03:16

Ivica Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track