"BRATE NAŠ, MAKAR SI PROBAO NEŠTO": Uhapšen još jedan osumnjičeni iz Novog Pazara - veličao Žujovića i pozivao na terorizam
Foto: AP Marko Drobnjaković, MUP RS

"BRATE NAŠ, MAKAR SI PROBAO NEŠTO": Uhapšen još jedan osumnjičeni iz Novog Pazara - veličao Žujovića i pozivao na terorizam

Crna Hronika -

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal danas je saslušan M.D. iz Novog Pazara, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela .

Osumnjičeni M.D. je izneo odbranu - saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja, kako se dodaje, javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na M.D. odredi pritvor.

Kako Kurir saznaje, uhapšen je Mirzet Dupljak i on se sumnjiči da je posle napada Miloša Žujovića na pripadnika Žandarmerije, koji ga je u samoodbrani ubio, objavljivao na društvenim mrežama njegove fotografije i veličao ga. Kako naš izvor otkriva, on je na saslušanju priznao izvršenje krivičnog delo.

Na jednoj od objava na društvenim mrežama, objavio je fotografiju Žujovića i napisao "brate naš allah te primio i počestio dženetom amin, makar si probao nešto i zabolelo te stanje u Gazi".

Kako saznajemo, na saslušanju je priznao da su objave njegove i da podržava Islamsku državu

Bonus video:

00:48

Snimak hapšenja terorista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track