NEMA PARA ZA VELIKO JEMSTVO: Advokat zatražio da jedinoj ženi sa optužnice protiv vračaraca bude ukinut pritvor
Foto: Nemanja Nikolić, Instagram Printscreen

NEMA PARA ZA VELIKO JEMSTVO: Advokat zatražio da jedinoj ženi sa optužnice protiv vračaraca bude ukinut pritvor

Crna Hronika -

Jedinoj ženi koja se nalazi na optužnici protiv pripadnika takozvanog vračarskog klana Aleksandri Čović, sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je danas predlog njenog branioca, advokata Nikole Ristića da joj ukine pritvor u kom je od aprila prošle godine i izrekne joj blažu meru.

- Predlažemo ukidanje pritvora, ili zamenu blažom merom zabrane napuštanja stana, ili jemstvom u visini od 10.000 evra. Mi ne možemo od cele porodice da skupimo da predlžimo više od 10.000 evra za jemstvo, ima kuću ali se vodi na baku i nije uknjižena. Žena je godinu i nešto u pritvoru.Toliko možemo da ponudimo, jer više nema a ne možemo da predložimo nešto što nema - rekao je njen branila advokat Nikola Ristović. Sa ovim većem se nije saglasio tužilac Milenko Mandić, a sudsko veće je posle kratkog većanja odlučilo da ga ubije.

TC Ušće, sačekuša, pucnjava, Aleksandar Šarac
foto: Nemanja Nikolić

Aleksandra Čović, podsetimo, rođena je sestra Lazara Ilića, koji je optužen da je u oktobru 2020. u tržnom centru ušče ubio Alaksandra Šarca.

Ilić je, podsetimo, uhapšen u januaru 2021. sa Strahinjom Savićem u Crnoj Gori.

Rođena sestra Lazara Ilića, sumnjiči se da je sa učestvovala u planiranju ubistva Savića, za kog su Radoje Zvicer i ostali pripadnici vračarskog klana posumnjali da je pristao na saradnju sa policijom.

Prema navodima tužilaštva, oni su mu u pečenje koje su Saviću preko sestre poslali u pritvor u Bijelom Polju stavili cijanid, kako bi ga otrovali.

Međutim, kako se navodi, iako je pojeo meso otrov nije delovao i on je preživeo.

Osim planiranja ubistva Savića i ubistva Aleksandra Šarca, kriminalnoj grupi na kojoj su prema navodima tužilaštva bili odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Radoje Zvicer, na teret se stavljaju još dva ubistva i pet pokušaja ubistava.

Optužnicom je obuhvaćeno 45 okrivljenih, a nastavak suđenja zakazan je za 5. septembar.

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja