MINISTARKA POPOVIĆ NA SASTANKU SA MINISTROM PRAVDE ŠVAJCARSKE: Razgovarali o razultatima u oblasti jačanja vladavine prava
Foto: Ministarstvo pravde

MINISTARKA POPOVIĆ NA SASTANKU SA MINISTROM PRAVDE ŠVAJCARSKE: Razgovarali o razultatima u oblasti jačanja vladavine prava

Crna Hronika -

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović sastala se sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom.

Popović i Jans su izrazili zadovoljstvo što se partnerska saradnje dve države uspešno razvija i saglasili se da postoji prostor da se bilateralni odnosi dalje unapređuju.

Popović je švajcarskoj delegaciji predstavila normativne aktivnosti Ministarstva pravde i značajna dostignuća Republike Srbije u harmonizaciji pravnog sistema Republike Srbije sa pravom Evropske unije. Ukazala je na vidljive rezultate koje je Ministarstvo pravde postiglo na polju jačanja vladavine prava i povećanja efikasnosti pravosuđa.

Ukazano je na veoma dobru saradnju dva ministarstva u oblasti međunarodne pravne pomoći u krivičnim i građanskim stvarima. Istaknut je značaj i potreba razmene iskustava u oblasti digitalizacije pravosuđa, a sve u cilju povećanja efikasnosti pravosudnog sistema u interesu svih građana.

Bonus video:

06:28

MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Postaćemo najveći proizvođači bakra u Evropi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track