"HOĆU DA MOJ SIN VIDI OVAJ KAVEZ U KOM JA SEDIM": Jotka šokirao u sudnici svojim zahtevom, a drugi optuženi SUDIJI DONEO POKLON
Zoran Jotić Jotka, Foto: Printscreen

specijalni sud u beogradu

"HOĆU DA MOJ SIN VIDI OVAJ KAVEZ U KOM JA SEDIM": Jotka šokirao u sudnici svojim zahtevom, a drugi optuženi SUDIJI DONEO POKLON

Crna Hronika -

Zoran Jotić Jotka, kom je pred Specijalnim sudom u Beogradu počelo ponovljeno suđenje zbog ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca 6. juna 2018. godine, kao i pranje para, zatražio je danas od sudskog veća da njegovog sina pusti da uđe u sudnicu i nauči koja je reazlika između "kaveza i slobode".

- Sudija, moj sin je ispred i neće da ga puste da prati suđenje. On ima 16 godina i nema ličnu kartu, ali ima pasoš. Hteo bih da zamolim da odobrite da ga puste, hoću da vidi razliku između ovog kaveza ovde u kom ja sedim i da izabere drugu stranu - obratio se Jotić sudskom veću. Međutim, pošto je sudija proverio o čemu je reč, obratio se Jotiću.

Zoran Jotić Jotka
Zoran Jotić Jotkafoto: Printscreen

Sudija: Jotiću, pa on ima 15 godina.

Jotić: Pa, ima punih 15.

Sudija: Pa, ima 15 i 5 dana, fali mu još 360 dana do 16 godina. Ne može da prisustvuje.

Podsetimo, prvostepenom presudom Jotić je bio osuđen na kaznu zatvora od 11 godina, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Optužnicom su obuhvaćeni i Igor Gajić, Saša Zoraja, Stefan Radulac i Iva Petrović.

Prema optužnici, Dejana Stankovića Ždrokinca ubio je Radulac, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića, Pete, koji je bio Jotićev prijatelj.

Dejan Stanković Ždrokinac
Dejan Stanković Ždrokinacfoto: Printscreen

Inače, Jotić je bio uhapšen u akicji "Sablja" posle ubistva premijera Zorana Đinđića i iz zatvora je izašao 2018. godine, pošto je odslužio kaznu od 15 godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator takozvane Jotkine grupe, koja je reketirala privatnike u Rasinskom okrugu, ali i zbog podmićivanja sudije Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj prvostepenoj presudi za iznude.

Optuženi Radulac uspeo je da šokira sve prisutne u sudnici, uključujući i optuženog Jotića, pošto je sudiji doneo poklon.

Radulac: Sudija, prošli put ste mi rekli da mi je dobra majica i ja sam vam je doneo na poklon. Nisu mi stražari dali da je unesem. Ako možete da im kažete da dozvole da vam dam poklon.

Sudija: Neka, biće prilike, ne možete da mi poklonite majicu, ali kao da sam dobio.

Jotić: Ovaj je blesaviji od mene.

Inače, branioci Zorana Jotića Jotke, advokati Dejan Lazarević i Dejan Jovanović, zatražili su od suda da mu ukine pritvor. Sa njihovim predlogom složio se i optuženi koji je naveo da nije počinio ni jedno krivično delo, da je čovek u godinama i da mora da se leči.

Vojin Stanković
Vojin Stankovićfoto: Fejsbuk

Advokat Jovanović, zatražio je i da pritvor bude ukinut Radulcu, koji je sudiji doneo poklon, kako bi bio prebačen na izdržavanje kazne od osam godina i 10 meseci zatvora zbog ubistva Vojina Stankovića, inače sina pokojnog Dejana Stankovića Ždrokinca.

Sudija je, međutim odbio predlge i nastavak suđenja zakazano za 3. septembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track