IZNAJMILI 3 STANA I AUTO, VEŽBALI DA PUCAJU U VELIKOM SELU: Detalji optužnice za planiranje ubistva Luke Bojovića
Luka Bojović, Foto: Nemanja Nikolić, J. L. PINO / AFP / Profimedia

više javno tužilaštvo u beogradu

IZNAJMILI 3 STANA I AUTO, VEŽBALI DA PUCAJU U VELIKOM SELU: Detalji optužnice za planiranje ubistva Luke Bojovića

Crna Hronika -

Više javno tużilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je podiglo optužnicu protiv petorice okrivljenih za pripremanje krivičnog dela teškog ubistva na štetu L.B, od kojih se trojica terete i za druga teška krivična dela.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, reč je o Luki Bojoviću.

- Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, sva petorica okrivljenih Nikola P, Milan I, Filip K, Saša K. i Bogdan P. terete se za krivično delo teško ubistvo (pripremne radnje). Nikola P. i Saša K. terete se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tužilaštvo je predložilo sudu da Nikoli P. i Milanu I. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Saši K. i Filipu K. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Hapšenje osumnjičenih
Hapšenje osumnjičenihfoto: MUP

Postoji opravdana sumnja, kako se dodaje, da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo L.B, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

- Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili. U tom cilju iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela. Nabavili su pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni su sprečeni u izvršenju pripremanog krivičnog dela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godiine.

- Kod Nikole P, čiji je zadatak bio da liši života L.B, prilikom hapšenja je pronadjen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka - dodaje se.

U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje.

Bonus video:

03:07

LIKVIDACIJE U OBRAČUNU KLANOVA IMAJU TRI FAZE Mišev: Hapšenje Mehića otkriva za koju ulogu je angažovan u atentatu na Bojovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track