ČETVORICA ISKLJUČENA IZ SAOBRAĆAJA, VOZILI POD DEJSTVOM NARKOTIKA Saobraćajna policija u Kragujevcu imala pune ruke posla
Foto: Shutterstock

ČETVORICA ISKLJUČENA IZ SAOBRAĆAJA, VOZILI POD DEJSTVOM NARKOTIKA Saobraćajna policija u Kragujevcu imala pune ruke posla

Crna Hronika -

Kragujevačka policija otkrila je četiri drogirana vozača. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u protekla 24 sata, isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija na području Kragujevca zaustavila je dvadesetogodišnjeg vozača „zastave“ koji je bio pozitivan na amfetamin i marihuanu i dvojicu muškaraca starosti 46 i 30 godina, koji su vozili automobile marke „bmw“ pod dejstvom amfetamina, odnosno marihuane.

Na putnom pravcu Kragujevac - Batočina, u mestu Botunje, iz saobraćaja je isključen i tridesetčetvorogodišnji muškarac koji je upravljao kamionom sa prikolicom pod dejstvom amfetamina i marihuane.

Takođe, kontrolom je utvrđeno da vozač ovog teretnog vozila tokom vožnje nije koristio propisani odmor, kao i da nije vodio evidencije o svojim aktivnostima, pa je učinio i prekršaj iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a posebno na vozače, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video:

03:40

VOZAČI TRAKTORA, OPREZ! Veliki broj vozača strada zbog trivijalnih stvari: Evo šta poručuju iz Saveta bezbednosti saobraćaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track