"E MALI, PA GDE ODE TAKO BRZO?" Mladi fudbaler (21) iz Obrenovca poginuo na gradilištu, prijatelji se opraštaju potresnim porukama
Foto: Shutterstock

"E MALI, PA GDE ODE TAKO BRZO?" Mladi fudbaler (21) iz Obrenovca poginuo na gradilištu, prijatelji se opraštaju potresnim porukama

Crna Hronika -

Miroslav B. (21) iz okoline Obrenovca, poginuo je danas na gradilištu, kada je pao sa otprilike 6 metara visine, dok je nosio sigurnosni pojas.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavio uviđaj gradilišta na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada, a kako je ustanovljeno, Hitna pomoć na licu mesta mogla je samo da konstatuje smrt mladića.

Miroslav je pre samo nekoliko meseci postao otac, a inače, voleo je da igra fudbal.

Odmah nakon tragične vesti, oglasio se "FK Pobednik" potresnim rečima:

- Druže, brate, saigraču naš.. Nije moralo ovako, počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju... - glasila je objava ispod koje se nalazi njegova fotografija.

Među porukama u kojima se prijatelji i poznanici opraštaju od njega je i jedna koja tera suze na oči.

- E mali, pa gde ode tako brzo? Kako si mali bio kada si prvi put došao na trening sa ćaletom! Gledao sam te godinama kako rasteš i razvijaš se u dobrog napadača i još boljeg momka. Voleli smo te svi na Rojkišu mnogo, a ti si voleo nas još više. Počivaj u miru dete moje, a mi ćemo se moliti za tebe i tvoju dušu. Ljubi te trener mnogo, mnogo, mnogooooo - stoji u emotivnoj poruci.

Inače, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, radnik je bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je radnik pao sa visine od oko 6 metara i u momentu pada nosio sigurnosni pojas.

- Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli, da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, a sve u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizicnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja