DANAS NA SASLUŠANJU TRI NOVA SVEDOKA U ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ: Jedan od krucijalne važnosti
Foto: MUP Srbije

DANAS NA SASLUŠANJU TRI NOVA SVEDOKA U ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ: Jedan od krucijalne važnosti

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za danas je zakazano saslušanje novih svedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), a saslušanje jednog od njih je od velikog značaja za istragu!

- U pitanju su dvojica komšija iz Banjskog Polja, od kojih se ne očekuje ništa krucijalno. Međutim, nadležnima se javio muškarac iz Bora, koji je treći svedok, a koji je rekao kako je džogirao baš u vreme kada su osumnjičeni bili na smetlištu i navodno bacili telo - kaže izvor za Kurir i dodaje:

- Šta je tačno video, zašto se tek sada javio, saznaće se. Postoji mogućnost da njegovo svedočenje dokaže da su zaista na smetlištu bacili ubijeno dete...

Inače, osumnjičeni Dejan Dragijević koji je na saslušanju u tužilaštvu posle hapšenja priznao zločin i detaljno ga opisao, zatražio je da ga tužilaštvo ponovo sasluša.

Za Dankino ubistvo, podsetimo, osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP "Vodovod" udarili devojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati posle hapšenja.

Inače, tužilaštvo ima još tri meseca rok da podigne optužnicu, s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest meseci.

U dosadašnjoj istrazi ispitano je 17 svedoka, među kojima su i Dankini roditelji.

Takođe, u tužilaštvo je stigao deo veštačenja DNK tragova uzetih iz automobila kojim je, kako se sumnja, devojčica udaren, ali nije bilo poklapanja sa Dankinim biološkim tragom. U toku je drugi deo DNK veštačenja, kao i veštačenje GPS uređaja iz automobila. U istrazi je obavljeno i neuropsihijatrijsko veštačenje dvojice osumnjičenih i utvrđeno je da su oni uračunljivi.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja