OPET ĆE SE RADITI REKONSTRUKCIJA ZLOČINA U BANJSKOM POLJU? Posle saslušanja za Kurir se oglasio glavni tužilac iz Zaječara!
Foto: Printscreen, MUP

SASLUŠANI SVI SVEDOCI

OPET ĆE SE RADITI REKONSTRUKCIJA ZLOČINA U BANJSKOM POLJU? Posle saslušanja za Kurir se oglasio glavni tužilac iz Zaječara!

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je održano saslušanje novih svedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50)! Međutim, iako su se polagale velike nade da će ovo saslušanje doprineti razrešenju slučaja, sve stoji još uvek u mestu.

Srđan Janković i Dejan Dragijević
Srđan Janković i Dejan Dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, rekao je za Kurir nakon saslušanja novih svedoka, da pomaka u istrazi nema.

- Današnji svedoci nisu dali pomaka ni u jednom smeru. Iscrpeli smo sve za sada. Videćemo jedino hoće li se raditi ponovna rekonstrukcija događaja, ima li smisla ponovo je raditi. Inače, optužnicu ćemo podići sigurno u datom roku, ali za sada ne znamo tačno kako će ona glasiti - objasnio je Canović.

Inače, Janković i Dragijević prisustvovali su saslušanju svedoka, kada su istom maricom dovezeni ispred Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, a takođe, prema nezvaničnim saznanjima, bili su prisutni i roditelji male Danke.

Podsećanja radi, Dragijević je preko svoje advokatice tražio da ga tužilac ponovo ispita, a glavni tužilac Miodrag Canović potvrdio je za Kurir da će taj zahtev biti odobren!

- Advokat Dejana D. uputila je zahtev za ponovno saslušanje njenog klijenta, a ono što mogu da kažem jeste da će taj zahtev biti odobren, ali termin ćemo naknadno objaviti - kaže naš sagovornik.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Printscreen, MUP

Inače, Dragijević je odmah po hapšenju priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP "Vodovod" udarili devojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati posle hapšenja.

Podsećanja radi, Janković se dugo branio ćutanjem, međutim, nakon što je odlučio da progovori o zločinu, saslušan je i po treći put gde je dva sata odgovarao na pitanja u vezi slučaja zbog kog se nalazi u pritvoru.

Srđan Janković
Srđan Jankovićfoto: Radio Magnum

- Janković je govorio, kao i na prethodnom ispitivanju, da nije kriv za ubistvo devojčice i da je nikada u životu nije video, ni tog dana ni nikada pre - kaže naš izvor i dodaje:

- Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Kada je popravljao šaht zbog kog su on i dragijević došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mestu zadržao jer je razgovarao telefonom.

Dejan Dragijević
Dejan Dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

Međutim, ono što će biti od velikog značaja, osim saslušanje novih svedoka, jeste ponovno iznošenje odbrane drugoosumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je, kako smo pisali, prvobitno priznao zločin. Međutim, sada je i on odlučio da govori o zločinu, a šta će reći, to za sada samo on zna.

- Dragijević je nedavno izjavio da želi ponovo da iznese odbranu pred tužilaštvom. Njegova advokatica je ubrzo podnela zahtev i sada se očekuje svakog momenta kada će se objaviti datum njegovog ponovnog saslušanja. Šta će on sada ispričati zna samo on, ali njegov novi iskaz bi mogao ili da totalno razjasni slučaj ili da ga dodatno zakomplikuje. Ukoliko on prizna konačno gde je telo devojčice, situacija bi bila sasvim jasna, ali on može sada i da "okrene ploču" i da po ugledu na svog kolegu Jankovića odluči da promeni iskaz - nezvanično saznaje Kurir od izvora upoznatog sa slučajem.

Bonus video:

01:09

Danka Ilić potraga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track