ODLOŽENO SUĐENJE ZA PRVU OTMICU "ZEMUNSKOG KLANA": Stevanića na silu ubacili u auto, bivši pripadnik DO DETALJA OPISAO događaje
Foto: Privatna arhiva

ODLOŽENO SUĐENJE ZA PRVU OTMICU "ZEMUNSKOG KLANA": Stevanića na silu ubacili u auto, bivši pripadnik DO DETALJA OPISAO događaje

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje dvojici policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana" zbog sumnje da su 1997. godine počinili razbojništvo, odnosno otmicu.

- Suđenje je odloženo jer se nije pojavio okrivljeni Goran Ristić, ali ni predsednik sudskog veća - kaže izvor Kurira.

Tom prilikom kidnapovan je Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio. Ovaj slučaj je poznat i kao prva otmica “zemunskog klana” u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te bande Dušan Spasojević.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji, gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Stevaniću su, navodno, prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio Ristić i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova, prva “otmica” klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Nesrećni mladić, tokom čije otmice su "zemunci" opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998. Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

Bonus video:

03:05

ZEMUNSKI KLAN IMAO POLITIČKU GARANCIJU ZA LIKVIDACIJU ĐINĐIĆA Svetislav Basara nema dilemu: Ovaj političar je umešan u ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track