TUŽILAC TRAŽI ZATVOR ZA BIVŠEG INSPEKTORA: Božidar Stolić tvrdi da bi priznao da je zaista odavao tajne Belivukovom klanu
Božidar Stolić, Foto: Zorana Jevtić

specijalni sud

TUŽILAC TRAŽI ZATVOR ZA BIVŠEG INSPEKTORA: Božidar Stolić tvrdi da bi priznao da je zaista odavao tajne Belivukovom klanu

Crna Hronika -

Ponovljeno suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću i Filipu Goluboviću završeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, a izricanje presude zakazano je za 23. jul.

Odbrana i tužilaštvo, danas su izneli završne reči.

Božidar Stolić
Božidar Stolićfoto: Zorana Jevtić

Kako saznajemo, tužilac za organizovani kriminal ostao je pri optužnici navodeći da je tokom postupka dokazano da je bivši inspektor odavao informacije i zatražio od sudskog veća da ga osudi.

- S druge strane, odbrana je u završnoj reči osporavala izvedene dokaze, pre svega one sa Skaj aplikacije. Sam Stolić ponovio je da nije kriv, da je radio svoj posao i da bi, da jeste počinio krivično delo sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom "kao što su neke moje kolege uradile" - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, presudom koju je ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje, bivši inspektor koji je bio među prvim pripadnicima MUP-a koji su ušli u zloglasnu kuću strave u Ritopeku u kojoj su prema tvrdnjama istog tužilaštva, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe ubili najmanje sedam žrtva, bio je osuđen na dve godine zatvora i meru zabrane rada u MUP-u u trajanju od pet godina, a Golubović na kaznu od godinu i dva meseca zatvora.

Miljković. Belivuk, kuća u Ritopeku
Miljković. Belivuk, kuća u Ritopekufoto: Zorana Jevtić, Dado Djilas, Ana Paunković

Optužnicom se Božidaru Stoliću na teret stavlja da je od 21. februara 2020. godine do 6. februara 2021. godine, u svojstvu ovlašcenog službenog lica MUP RS, iskorišcavanjem svog službenog položaja i ovlašcenja sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 500 evra, a drgim licima korist u vidu dobijanja podataka pribavljenih obavljanjem policijskih poslova i podataka iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP RS koja oni nisu smeli dobiti, a na šta ga je podstrekavao okrivljeni Golubović.

Optužnicom mu je na teret stavljeno da je poverljive informacije odavao klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i da je vršio provere u sistemu za lica iz kriminogene sredine.

Kako se navodi, posle hapšenja Belivuka i Miljkovića u februaru 2021., Golubović je od Stolića tražio da mu dostavlja sve podatke o pronađenim dokazima, tražio je i dobio njihove fotografije iz SBPOk-a. Stolić ga je, prema tvrdnjama Javnog tužilaštva za organizovani kriminal posle hapšenja kriminalne grupe obavestio da se Belivuk "dobro drži i da ništa ne govori", zatim mu je javio da je posle prskanja luminolom u kući pronađena krv Milana Lepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. Golubović je te informacije prosleđivao NN licu, koje mu je reklo da će Stolić, "ako nastavi tako da im salje informacije, biti nagrađen sa 5.000 evra"

Bonus video:

01:26

DRAMI NEMA KRAJA, OVO SU NAJBRUTALNIJI DETALJI SA SUĐENJA BELIVUKA! Nedić šokirao: Miljković ubio i zakopao bliskog rođaka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track