KRIJUMČARI SPREČENI TOKOM PRETAKANJA 5.000 LITARA NAFTE: Carinicima usred noćnog praćenja jedna stvar izazvala SUMNJU (FOTO)
Foto: Uprava Carine

KRIJUMČARI SPREČENI TOKOM PRETAKANJA 5.000 LITARA NAFTE: Carinicima usred noćnog praćenja jedna stvar izazvala SUMNJU (FOTO)

Crna Hronika -

Carinski službenici su 4. jula 2024. godine na levoj obali Dunava nedaleko od Kovina zatekli krijumčare u pretakanju nafte, zaplenivši tom prilikom 5.000 litara ovog akciznog proizvoda.

Opsežnom akcijom noćnog praćenja carinici su uočili da se jedna prepravljena tank-barža odvojila od rumunskog broda koji ju je vukao uzvodno, što je izazvalo sumnju da se radi o krijumčarenju.

1 / 5 Foto: Uprava Carine

Neopaženo su pratili baržu dok nije pristala uz betonski mol u blizini vikend naselja ''Manastirske rampe''.

Tek kada su krijumčari, pod okriljem noći, uz pomoć creva i pumpe počeli da pretaču krijumčarenu naftu sa barže u tank ugrađen u betonski prilaz jedne od vikendica, carinici su se pojavili i zatekli ih na delu.

Prema izjavama krijumčara u barži je bilo oko 5.000 litara krijumčarene nafte, koja je zajedno sa krijumčarima predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Bonus video:

02:25

ŠOK! EVO KOLIKO SU KRIJUMČARI MIGRANATA ZARADILI ZA PROTEKLE 3 GODINE! Ekspert otkrio do detalja način rada ovih kriminalnih grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track