KURIR SAZNAJE! SVEDOK-SARADNIK PONOVO PROGOVORIO: Srđan Lalić saslušan u Crnoj Gori, pomenuo Belivuka i Miljkovića
Srđan Lalić, Foto: Zorana Jevtić, screenshot

istraga

KURIR SAZNAJE! SVEDOK-SARADNIK PONOVO PROGOVORIO: Srđan Lalić saslušan u Crnoj Gori, pomenuo Belivuka i Miljkovića

Crna Hronika -

Svedok-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić, saslušan je u istrazi koja se u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore vodi protiv Zorana Lazovića, bivšeg pomoćnika direktora crnogorske Uprave policije.

Lazović se sumnjiči da je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru i da su oni u susednu državu nesmetano ušli u januaru 2021. godine.

- Lalić u istrazi protiv Lazovića ima status svedoka. Izjavio je da je od Belivuka i Miljkovića čuo da im je neko iz službi bezbednosti Crne Gore pomogao da zabrana ulaska u tu državu bude skinuta, ali nije znao da kaže tačno ime osobe koja je to učinila - otkrio je izvor Kurira.

Miljković, Zvicer i Lalić
Miljković, Zvicer i Lalićfoto: Dado Đilas, Printscreen, Privatna arhiva, Ilustracija

Podsetimo, Miljković i Belivuk su u januaru 2021. boravili na babinama kod vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Po povratku u Srbiju, privedeni su na aerodromu u Beogradu, ali su iste večeri pušteni.

Međutim, već 4. februara 2021. oni su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu kojoj se sudi u Srbiji za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Jedan od branilaca Zorana Lazovića, advokat Stefan Jovanović, potvrdio je za Kurir da je Lalić danas saslušan. - Po zamolnici Specijalnog držnvog tužilaštva Crne Gore Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je saslušalo svedoka Lalića na okolnosti skidanja zabrane za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Izjavio je da je on čuo od trećih lica da je zabrana skinuta uz pomoć nekoga iz službi bezbednosti Crne Gore, ali nije mogao da kaže o kome se radi i nije ukazao da je reč o našem branjeniku Zoranu Lazoviću. Smatram da tužilaštvo Crne Gore neće pridavati krivično pravni značaj iskazu ovog svedoka, s obzirom da je reč o osumnjičenom koji je optužen za najteža krivična dela - rekao je advokat Jovanović.

Podsetimo, suđenje Belivuku i Miljkoviću pred sudom u Beogradu nastavlja se u utorak, kada bi oni trebalo ponovo da iznesu odbranu.

Bonus video:

01:26

DRAMI NEMA KRAJA, OVO SU NAJBRUTALNIJI DETALJI SA SUĐENJA BELIVUKA! Nedić šokirao: Miljković ubio i zakopao bliskog rođaka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track