ZAKAZANO SUĐENJE UBICI IZ MLADENOVCA: Urošu Blažiću sudiće u strogo čuvanoj sudnici u Centralnom zatvoru!
Foto: Nenad Kostić

masakr u malom orašju i duboni

ZAKAZANO SUĐENJE UBICI IZ MLADENOVCA: Urošu Blažiću sudiće u strogo čuvanoj sudnici u Centralnom zatvoru!

Crna Hronika -

Pripremno ročište masovnom ubici Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca koji se tereti da je 4. maja prošle godine u krvavom piru ubio devet, a 12 žrtava teško ranio, zakazano je za 26. jul.

Vrhovni sud Srbije, da podsetimo, odlučio je da će se suđenje okrivljenom Urošu Blažiću nakon odloženog pripremnog ročišta u Višem sudu u Smederevu premestiti i da će biti u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu zbog bezbednosti.

Kako smo tada izveštavali, suđenje Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši Blažiću, koji se tereti da je nelegalno nabavio oružje kojim je njegov sin počinio zločin, odloženo je i pre samog početka 23. maja u Višem sudu u Smederevu zbog incidenta sa roditeljima žrtava.

- Viši sud u Smedrevu zakazao je termin 26. jul za suđenje koje će se održati u sudnici Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu - navodi izvor.

Suđenje, Uroš Blažić, Suđenje Uroš Blažić
foto: Nenad Kostić

Da podsetimo, i pored svih bezbednosnih provera na ulazu u zgradu smederevskog suda tog 23. maja, ali i detaljnog pretresa ulaska svakog člana koji je dobio poziv da prisustvuje pripremnom ročištu u samu sudnicu, došlo je do incidenta. Nakon što su svi već ušli u sudnicu, okovani lancima na rukama i nogama, i sa pancirima na sebi pognute glave u pratnji deset čuvara ušli su u sudnicu okrivljeni. Međutim, kada su ožalošćeni videli ubicu svoje dece skočili su ka njemu.

Stražari su odmah reagovali i trčećim korakom odveli okrivljene u sigurnu prostoriju koji su se u nekoliko navrata okretali da vide šta se dešava.

Nekolicina čuvara ostala je da svojim telima zadržava roditelje žrtava u sudnici, a u pomoć su im pristigli ostali čuvari koji su pravili štit na vratima prostorije.

- Drama je trajala svega 15 sekundi! Kada su roditelji videli okovanog ubicu svoje dece onako emotivno, besno i slomljeno su reagovali. Nastala je galama i cika, čula se treska srušenih stolica i stvorila se neverovatna gužva, a pojedine majke počele su da padaju kao pokošene kada su videle ubicu svoje dece. Scena je bila jeziva, neke od žrtve koje su teško povređene u maskaru počeli su da plaču i da se tresu, jer su se opet sreli "oči u oči" sa ubicom - naveo je ranije naš sagovornik.

Bonus video:

00:20

Haos na suđenju Urošu Blažiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track