ŠOK! OTKRIVAMO ŠTA SE DEŠAVALO TOKOM SASLUŠANJA SVEDOKA! Ovako su se ponašali osumnjičeni za Dankino ubistvo! "KRAJNJE NEPRIJATNO"
Foto: Nemanja Nikolić

najnoviji detalji

ŠOK! OTKRIVAMO ŠTA SE DEŠAVALO TOKOM SASLUŠANJA SVEDOKA! Ovako su se ponašali osumnjičeni za Dankino ubistvo! "KRAJNJE NEPRIJATNO"

Crna Hronika -

Saslušanje svedoka nije dalo pomaka ni u jednom smeru, rekao je za Kurir glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče je saslušan poslednji svedok u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za čiju smrt su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod", Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). U pitanju je Boranin Dalibor Jović, od čijeg se kazivanja mnogo očekivalo jer je on 26. marta, na dan nestanka devojčice, baš u vreme u koje su prema podacima sa GPS uređaja iz automobila osumnjičeni bili na deponiji, trčao tuda. Međutim, Jović je rekao juče da nije video nikoga na deponiji.

Kako saznajemo, Jović je posvedočio da jeste džogirao u blizini deponije u kritično vreme, za koje se sumnja da je vreme kada su Janković i Dragijević bacali telo devojčice, ali je istakao da je video samo jedno vozilo.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: MUP Srbije, Printscreen

Roditelji i osumnjičeni

- Rekao je da je video pik ap, a ne "fijat pandu" koju su vozili osumnjičeni. Da li je on pogrešio marku vozila ili je zaista video pik apa za sada nije poznato. Čovek je rekao da bi sa tog mesta na kom je stajao video ljude na deponiji, ali nije video nikoga - kaže naš izvor i dodaje da su njegovom saslušanju prisustvovali i osumnjičeni Dragijević i Janković, koji su dovedeni iz pritvora. Saslušanju je, prema rečima našeg izvora, prisustvovao i otac Danke Ilić, Miloš, koji je ranije i sam svedočio.

Dankini roditelji
Dankini roditeljifoto: Kurir.rs, Društvene mreže

Po izlasku iz tužilaštva, Jović je rekao okupljenim novinarima da je on i ranije davao izjavu, ali u policiji.

- Mogu samo da kažem da ostajem pri svojoj izjavi koju sam dao u policiji kada sam pre nekoliko meseci govorio o tome. Džogirao sam u vreme kada se navodi da su osumnjičeni bili na smetilištu, ali ništa konkretno nisam video. Takođe, u cilju istrage ne smem da govorim ono što sam detaljno rekao javnom tužiocu - rekao je Jović.

Pored Boranina, juče su ispitani i supružnici iz Banjskog polja, Rade i Živana Trajković, koji su, podsetimo, od prvog dana učestvovali u potrazi za devojčicom, s obzirom na to da žive u strogoj blizini pojate ispred koje je, navodno, Danka udarena službenim vozilom "Vodovoda".

Njihovim saslušanjem završeno je ispitivanje svih svedoka u istrazi koja se vodi protiv Jankovića i Dragijevića, a do sada se, podsetimo, pred zaječarskim tužilaštvom pojavilo njih 20, pri čemu niko od njih kobnog dana nije video devojčicu zajedno sa osumnjičenima za ovaj zločin.

- S obzirom na to da i svedoci koji su juče ispitani nisu videli ništa sporno, pitanje najmisterioznijeg zločina u Srbiji i dalje je otvoreno. Odgovor na pitanje šta se zapravo dogodilo Danki Ilić kobnog 26. marta još uvek nije dobijen - kaže naš izvor.

Biće optužnice

Miodrag Canović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, juče je za Kurir potvrdio da ispitani svedoci nisu doveli do pomaka u istrazi.

- Juče su ispitana tri svedoka, međutim njihovo saslušanje nije dalo pomaka ni u jednom smeru. Za sada smo sve iscrpeli, ali videćemo hoće li se raditi ponovna rekonstrukcija događaja, tačnije, ima li smisla ponovo je raditi. Optužnicu ćemo svakako podići u datom roku, ali za sada ne znamo kako će ona glasiti - rekao je Miodrag Canović.

Srđan Janković i Dejan Dragijević
Srđan Janković i Dejan Dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

Čudno ponašanje: Smejulje se i namiguju

Osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković, kako smo već pisali, proisustvovali su saslušanjima svih svedoka u istrazi koja se protiv njih vodi. Tako je bilo i juče, a naš izvor kaže da se njih dvojica ponašaju "krajnje čudno".

- Izgledalo je kao da ni jedan ni drugi nisu svesni situacije, kao ni toga gde se nalaze i kolika im kazna preti. Smejulje se, pa namiguju, prosto neprijatna jedna situacija - ispričao je izvor Kurira.

Novo saslušanje: Osumnjičeni uskoro u tužilaštvu

Dejan Dragijević je nedavno preko svoje advokatice zatražio da ga tužilac ponovo ispita, a s obzirom na to da saslušanje svedoka nije donelo apsolutno ništa, sve oči su uprte u Dragijevića, koji je, podsetimo, već priznao zločin. Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, juče je za Kurir potvrdio da će saslušanje Dragijevića biti odobreno, ali da će termin biti nakadno objavljen.

- Šta će Dragijević ispričati, za sada zna samo on. Njegov iskaz će ili razjasniti slučaj ili će dodatno zakomplikovati sve, ako po ugledu na svog kolegu Jankovića odluči da sada negira zločin - podseća izvor upoznat sa slučajem.

Bonus video:

04:35

DA LI JE NOVI SVEDOK VIDEO KAKO SU BACILI DANKINO TELO? Glavni urednik Kurira pokazao fotografiju: Čeka se ključno svedočenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track