Na današnji dan pre godinu dana otkriven je jezivi zločin koji se odigrao u centru Beograda, kada je Ognjen Dabetić ubio transrodnu tiktokerku Nou Milivojev u svom satnu, a njen leš raskomadao i potopio u posude sa kiselinom.

Noa je nestala 17. juna prošle godine i u periodu dok su je tražili, već je bila mrtva. Nakon stravičnog otkrića Ognjen Dabetić je uhapšen i njemu se trentuno sudi u Višim sudom u Beogradu.

Na danjašnji dan, njena majka Boba Milivojev oglasila se srceparajučom porukom:

- Živote, previše je ovo bola - objavila je Boba.

screenshot-20240706-094016.jpg
Printscreen/Facebook 
foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, kako je navedeno u optužnici protiv Dabetića, on je ubistvo počinio u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje. Svestan i da je delo koje je hteo da počini zabranjeno, on je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način ubio Nou Milivojev s kojom je, kako navodi tužilaštvo, bio u emotivnoj vezi.

Navedeno je da je Noa Milivojev insistirala da ostanu u vezi i nije mogla da prihvati njen prekid odnosa, a da je Dabetić to iskoristio kako bi prvo obnovio kontakt i susrete sa njom, a potom je seksualno maltretirao. Kritičnog dana zloupotrebio je poverenje Noe Milivojev i pozvao je da dođe kod njega. Kada je došla, na prostoru galerije stana su se posvađali. Dabetić je Noi prvo zadao manju povredu, a potom ju je zadavio električnim kablom.

untitled1.jpg
Printscreen TikTok 
Noa Milivojevfoto: PRintscreen TikTok

Telo je vukao po podu galerije, a zatim niz stepenice, do kupatila, gde je nožem, u tuš kabini raskomadao telo. Delove tela je stavio u jednu PVC kutiju sa poklopcem koju je policija pronašla na podu u kupatilu, jedno PVC bure sa poklopcem, koje je policija pronašla na spomenutoj kutiji. Jedna PVC kanta i jedna PVC kanta sa slavinom narandžaste boje bile su u tuš kabini, a Dabetić ih je, prem navodima optužnice, zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen.

Cimerka prijavila nestanak

Napomenula je da joj je poznato da je Noa odlazila u Dabetićev stan "i pravila mu haos, probleme" i istakla da to zna jer joj je Noa pričala da je agresivna prema Dabetiću, a čula je i priče njegovih komšija.

- Sa komšijama sam pričala jer sam sa jednim drugom otišla na njegovu adresu kada je Noa nestala. Zvonila sam svima na interfon i onda su mi neki od komšija rekli da su oboje bili problematični, da je policija dolazila više puta i da je Noa na silu htela da uđe u Ognjenov stan. Rekli su mi da su je čuli da je vikala: "Vrati mi mi moje stvari, inače ću ti razvaliti vrata!" Rekli su da je ušla u stan i da se posle nije čuo ni glas. Kad god bi Noa odlazila kod Ognjena, uvek me je zvala i govorila da ne spavam, da bih joj otvorila vrata. Tog 18. juna mi je, kada sam u pet sati ujutru došla iz grada, bilo čudno što se nije javila, pa sam je zvala na telefon. Nije se javljala, pa sam tog dana uveče prijavila nestanak policiji - objasnila je Ana Marija.

screenshot-20240706-094334.jpg
Kurir TV 
Ana Marijafoto: Kurir TV

Nou je počela da traži po bolnicama i psihijatrijskim ustanovama jer je "znala da Noa ima lekarsku dokumentaciju, papir da nije psihički okej". Noa joj je, kako je ispričala u tužilaštvu, pričala o tome kako su se Dabetić i ona stalno svađali i mirili.

- Nikada mi nije detaljno pričala o tome šta se tačno događalo. Znam da je ona bila jako ljubomorna, nije htela čak ni da mi pokaže Ognjenovu sliku. Kad sam bila na Ognjenovoj adresi, nisam ga srela, niti sam ga videla pre toga. Sa Noinom majkom sam se čula 17. juna, dok je Noa još bila živa. Ja sam Noinoj majci rekla da je ona bila silovana i Noa je bila ljuta na mene zbog toga - rekla je u tužilaštvu.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.