U velikoj akciji slovenačke policije uhapšeni su pripadnici kavačkog klana koji su pripremali nove likvidacije na teritoriji te države!

Kako navodi portal 24ur,policija je uspela da spreči nove kriminalne obračune, a lisice su stavljene trojici osumnjičenih, među kojima je navodno i jedan "kavčanin" koji se već sumnjiči za likvidaciju u Ljublljani u januaru prošle godine, kao i nekoliko ubistava pripadnika suprotstavljenog klana u Crnoj Gori.

Jedan od uhapšenih, navodno je presretnut na skuteru.

- Policija je uhapsila dvojicu važnih pripadnika kavačkog klana, koji su neprijavljeni boravili u Portorožu nekoliko dana. Reč je o D. Đ. i S. B , koji se sumnjiči da je u januaru 2023. godine likvidirao jednu osobu u Ljubljani i mnoge druge pripadnike protivničkog škaljarskog klana u Crnoj Gori - navodi ovaj portal.

profimedia0265927179-slovenacka-policija.jpg
Profimedia 
Ilustracijafoto: Profimedia

Prema njihovim navodima, uhapšeni su tri osobe, a policija je tokom hapšenja morala da upotrebi i sredstva prinude. Jedna osoba je povređena i njoj je ukazana lekarska pomoć.

- U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji sa drugim policijom i upravama i jedinicama na području Portoroža, sprovodila mere u okviru istrage - odgovorili su iz pollicijske uprave Ljubljana za taj portal.

Prema pisanju Primorskih novica, tokom velike akcije hapšenja bio je zatvoren Belokriški put u Piranu, a na licu mesta je, kako se navodi, policija u civilu.

U ljubljanskom javnom tužilaštvu su dodali da su slobode lišene tri osobe, i da je jednoj osobi ukazana lekarska pomoć.

- Prilikom hapšenja nije korišćeno vatreno oružje i bezbednost drugih lica nije bila ugrožena niti da niko drugi nije povređen - naveli su iz tužilaštva i dodali da u interesu istrage koja je u toku ne mogu da otkrivaju druge detalje.

Krvavi rat kavačkog i škaljarskog klana, podsetimo, počeo je 2014. i od tada je u njemu ubijeno preko 70 ljudi.

Bonus video:

Kurir televizija KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC