Nakon što je Više javno tužilaštvo u BEogradu saopštilo da su pokrenuli istragu protiv lekara poliklinike "011 Medical Team-Beograd", Zorana K. (54), zbog sumnje da je pri pružanju lekarske pomoći nesavesno postupao, usled čega je 30. decembra 2022. godine nastupila smrt oštećenog N.B. (39), Kurir saznaje od izvora da pomenuta poliklinika već dugo ne radi!

- Poliklinika "011 Medical Team-Beograd" na Novom Beogradu već dugo je zatvorena, ovde su roletne odavno spuštene, međutim ne znamo da li su se premestili negde ili su trajno pod katancem - kaže izvor za Kurir.

nikola-bakic.jpg
Privatna Arhiva 
Preminuli Nikola B.foto: Privatna Arhiva

Podsećanja radi, 26. decembra 2022. godine Zoran K. je izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova Nikoli B. u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije Nikola trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova. Nikola je 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo.

viber-slika-20240709-131349903.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

Naša ekipa je bila na pomenutoj adresi, gde smo i zatekli zabarakadiran prostor. Komšije u zgradama pored tvrde da ovde dugo nikoga ne viđaju, iako je klinika ranije non-stop radila.

- Čuli smo da je vlasnik dosta uložio u ovu polikliniku, silne mašine je doneo i radio punom parom, međutim odjednom su je zatvorili, ne znamo šta je razlog. U šoku smo sada kada smo čuli da se to desilo jadnom čoveku - kažu komšije za Kurir.

Inače, na zgradi stoji i dalje reklama za polikliniku, ali su ime i ostali podaci prelepljeni nekakvom trakom.