OVO JE OSUMNJIČENI DOKTOR! Lečio Nikolu koji je preminuo posle rutinske operacije hemoroida, njegovo saslušanje odloženo (FOTO)
Foto: Drustvene Mreže, Privatna arhiva

PACIJENT UMRO U MUKAMA

OVO JE OSUMNJIČENI DOKTOR! Lečio Nikolu koji je preminuo posle rutinske operacije hemoroida, njegovo saslušanje odloženo (FOTO)

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv doktora Zorana K. (54) nakon smrti pacijenta Nikole Bakića (39) u decembru 2022. godine, posle rutinske operacije hemoroida. Naime, Zoran K. je specijalista opšte i digestivne hirurgije i često je upravo zbog svog posla gostovao na televiziji gde je govorio o raznim zahvatima.

Dr Zoran K.
Dr Zoran K.foto: Drustvene Mreže

Štaviše, on je redovno na svojim društvenim mrežama objavljivao čak i fotografije iz operacione sale, a na televizijama je često gostovao kao stručnjak koji je objašnjavao sve pojedinosti laserskih operacija.

Protiv njega se, podsetimo, vodi istraga zbog sumnje da je pri pružanju lekarske pomoći nesavesno postupao, usled čega je krajem decembra 2022. godine nastupila smrt pacijenta Nikole Bakića (39).

Dr Zoran K.
Dr Zoran K.foto: Drustvene Mreže

- Doktor koji je sada pod isragom je popularan na mrežama, on je često objavljivao fotografije iz operacione sale, a delio je i savete gde objašnjava upravo metode lečenja hemoroida i kako funkcioniše laser - kaže izvor za Kurir i dodaje da doktor već dve godine nije aktivan ni na mrežama, ali ni u javnom svetu, odnosno upravo još od tragičnog slučaja koji je zabeležen te godine.

Doktoru se inače stavlja na teret krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, a njegovo saslušanje je bilo zakazano za danas, međutim, odloženo je za kraj avgusta na molbu branioca osumnjičenog.

Podsećanja radi, 26. decembra 2022. godine Zoran K. je izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova Nikoli Bakiću u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije Nikola trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova. Nikola je 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track