OGLASILA SE UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA: Evo šta kažu o uhapšenom komandiru iz CZ!
Foto: UIKS

saopštenje

OGLASILA SE UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA: Evo šta kažu o uhapšenom komandiru iz CZ!

Crna Hronika -

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštava da je danas suspendovala i pokrenula disciplinski postupak protiv K.T. (22), pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, zbog sumnje da je počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti, koji se odnosi na unošenje ili iznošenje iz zavoda stvari za račun lica lišenih slobode.

- Uprava Okružnog zatvora u Beogradu je duže vreme sprovodila opsežan operativni rad u vezi sa nezakonitim postupanjem K.T. o čemu je prikupila sve neophodne informacije i prosledila ih nadležni državnim organima što je i rezultiralo hapšenjem ovog komandira - piše u saopštenju.

Takođe, kako dalje navode, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija od svih zaposlenih očekuje da budu dosledni u sprovođenju svojih dužnosti jer sistem izvršenja nije i ne može da bude mesto u kome rade one koji odluče da „okrenu leđa“ zakonu i pravdi umesto da im služe.

- Ističemo da naš sistem čini više od 4.000 ljudi koji posvećeno rade svoj posao, kao i da će svako postupanje, za koje se ustanovi da je bilo nezakonito, biti najstrože sankcionisano - naveli su u nastavku.

Stražar je inače, podsećanja radi, pokušao da "prošvercuje" uz paket koji je stigao pritvoreniku.

- Telefone je praktično uneo do bloka u kom je pritvorenik kom je planirao da dostavi telefone. Reč je o osumnjičenom za pokušaj ubistva, koji je po poternici Srbije bio uhapšen u Crnoj Gori, a potom izručen našoj državi - otkriva izvor Kurira.

Bonus video:

03:38

ZATVORENIK POSTAO KOMANDIR U CZ KOGA SVI SLUŠAJU?! Bivši čuvar otkrio do sada nepoznate detalje iz NAJVEĆEG BEOGRADSKOG ZATVORA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track