KURIR OTKRIVA DETALJE HAPŠENJA U ZATVORU: Komandir U ČARAPAMA pokušao da unese 3 telefona osumnjičenom za POKUŠAJ UBISTVA!
Okružni zatvor u Beogradu, Foto: Nebojša Mandić

ISTRAGA

KURIR OTKRIVA DETALJE HAPŠENJA U ZATVORU: Komandir U ČARAPAMA pokušao da unese 3 telefona osumnjičenom za POKUŠAJ UBISTVA!

Crna Hronika -

Kristijanu T. (22), zaposlenom u Okružnom zatvoru u Beogradu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje

Kristijana T. (22), komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu, uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika.

- Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje - potvrđeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Beogradu i Ministarstvo pravde
Više javno tužilaštvo u Beogradu i Ministarstvo pravdefoto: Privatna Arhiva

Sumnjivo ponašanje

Kako Kurir nezvanično saznaje, Kristijan T. telefone je pokušao da doturi pritvoreniku Filipu Tamindžiću, koji se u beogradskom Centralnom zatvoru (CZ) nalazi zbog pokušaja ubistva.

- Kristijan T. navodno je u ćeliju ovom pritvoreniku najpre odneo paket koji mu je stigao, a onda je kolegi rekao da je zaboravio da mu unese i čarape koje su stigle za njega. Njegovo ponašanje drugom zaposlenom je bilo sumnjivo i odmah je prijavio. Nadležni su kod ovog komandira pronašli tri mobilna telefona - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Tamindžić je u avgustu 2022. po poternici koju je Srbija raspisala za njim zbog pokušaja ubistva bio uhapšen u Podgorici. Neko vreme je proveo u ekstradicionom pritvoru u Crnoj Gori, posle čega je izručen Srbiji i od tada je u pritvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

UIKS Teža povreda radnih obaveza Uprava za izvršenje krivicnih sankcija (UIKS) saopštila je juče da je suspendovala i pokrenula disciplinski postupak protiv K. T. (22), pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, zbog sumnje da je počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti, koji se odnosi na unošenje ili iznošenje iz zavoda stvari za račun lica lišenih slobode. - Uprava Okružnog zatvora u Beogradu je duže vreme sprovodila opsežan operativni rad u vezi sa nezakonitim postupanjem K.T. o čemu je prikupila sve neophodne informacije i prosledila ih nadležnim državnim organima što je i rezultiralo hapšenjem ovog komandira - piše u saopštenju Uprave. Takođe, kako dalje navode, UIKS od svih zaposlenih očekuje da budu dosledni u sprovođenju svojih dužnosti jer sistem izvršenja nije i ne može da bude mesto u kome rade oni koji odluče da "okrenu leđa" zakonu i pravdi umesto da im služe.

Marko Miljković i Veljko Belivuk
Marko Miljković i Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, screenshot

Inače u CZ u Bačvanskoj ulici borave gotovo svi pritvoreni za teška krivična dela, uključujući ubistva, otmice, trgovinu drogom protiv kojih se postupak vodi pred sudovima i tužilaštvima u Beogradau. U ovoj ustanovi u pritvoru su i pojedini pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i nekoliko članova vračarskog klana, koji su prema optužnici organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana.

Miljković imao aparat

Prema rečima izvora Kurira, još uvek se prikupljaju dokazi po čijem je nalogu uneo strogo zabranjene telefone u pritvor, ali i da li je za to dobio novac. - Sigurno je da svi telefoni nisu bili namenjeni samo jednom pritovreniku. Istraga je u toku - dodaje naš sagovornik.

Inače, u aprilu 2021. u ćeliji Marka Miljkovića pronađen je mobilni telefon "mini" sakriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove za vežbanje. Veštačenjem je utvrđeno da je on koristio telefon, a kažnjen je sa zabranom poseta u trajanju od tri meseca.

Bonus video:

03:38

ZATVORENIK POSTAO KOMANDIR U CZ KOGA SVI SLUŠAJU?! Bivši čuvar otkrio do sada nepoznate detalje iz NAJVEĆEG BEOGRADSKOG ZATVORA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track