"OBOJICA LAŽU! U ŠOKU SAM ZBOG OVOGA" Oglasio se Dankin otac za Kurir: Žena mi je u 9. mesecu trudnoće, ne sme da se stresira!
Foto: Kurir.rs, Društvene mreže

posle saslušanja osumnjičenog

"OBOJICA LAŽU! U ŠOKU SAM ZBOG OVOGA" Oglasio se Dankin otac za Kurir: Žena mi je u 9. mesecu trudnoće, ne sme da se stresira!

Crna Hronika -

Nakon današnjeg saslušanja Dejana Dragijevića (50), osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, za Kurir se oglasio devojčicin otac, Miloš Ilić, koji kaže da je potresen celom situacijom, s obzirom na to da su obojica osumnjičenih prvobitno priznali delo, a potom negirali sve.

- Ne znam šta bih rekao, u šoku sam zbog svega, čuo sam i ne mogu da verujem. Priznao je sve na početku, a sad odjednom negira kad je prošlo ovoliko vremena. Imam samo da kažem da laže, kao i onaj drugi, i da bi trebalo da bude sramota sve te advokate koji ih savetuju očigledno - rekao je Miloš Ilić za Kurir.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: MUP Srbije

Kako kaže, ni njemu, a ni njegovoj supruzi Ivani uopšte nije lako svih ovih meseci, pogotovo što je njegova supruga, a Dankina majka, trudna, te bi trebalo da izbegava stresne situacije.

- Ivana je u devetom mesecu, samo što se nije porodila i ne bi trebalo da se stresira, ali eto, izdržavamo sve ovo nekako i borimo se - istakao je Dankin tata.

Podsećanja radi, Dragijević je odmah po hapšenju priznao delo, da bi nekoliko meseci kasnije odlučio da ponovo govori pred tužilaštvom, nakon što je isto učinio i njegov kolega iz JKP "Vodovoda" Srđan Janković. Obojica su zvanično sada negirali delo, rekavši da devojčicu nikada nisu ni videli.

Srđan Janković i Dejan Dragijević
Srđan Janković i Dejan Dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

- Dragijević je sada ispričao drugu priču. Rekao je da kobnog dana devojčicu nije ni video, da je Janković nije udario kolima, a da je on nije zadavio. Sve je negirao - kaže naš izvor i dodaje da je Dragijević tokom saslušanja bio smiren i hladan.

Jedina stavka koju Dragijević, međutim, danas nije razjasnio, jeste ta što je prvobitno priznao delo opisivajući do detalja ceo zločin, a sada sve negirao.

- Sada nije govorio o toj temi, kao ni o tome šta ga je navelo da sada da dijametralno suprotnu odbranu. Nije razjasnio šta se to dogodilo u njegovoj glavi da od poptunog priznanja sada dođe do potpunog negiranja - kaže izvor Kurira

Takođe, pred Višem javnim tužilaštvom u Zaječaru završeno je saslušanje svih svedoka kada je reč o slučaju ubistva dvogodišnje Danke, međutim, nema pomaka u istrazi, iako je salsušano svega 20 svedoka, među kojima su i Dankini roditelji. Inače, Tužilaštvo ima još tri meseca rok da podigne optužnicu, s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest meseci.

Bonus video:

00:28

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u tužilaštvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track