DA LI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE POD PRITISKOM PRIZNALI ZLOČIN? Stručnjaci izrazili sumnju: Ovo se ne uklapa
Foto: Nemanja Nikolić

kurir televizija

DA LI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE POD PRITISKOM PRIZNALI ZLOČIN? Stručnjaci izrazili sumnju: Ovo se ne uklapa

Crna Hronika -

U emisiji "Ni pet ni šest" koju vodi Jovana Grgurević, gosti su bili Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira, Uglješa Grgur, narodni poslanik, i Blažo Marković, predsednik sindikata policije i policijski starešina. Tema emisije bila je aktuelna situacija u Srbiji, uključujući slučaj nestanka male Danke Ilić i suđenje Zoranu Marjanoviću.

17:36

DA LI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE POD PRITISKOM PRIZNALI ZLOČIN? Stručnjaci izrazili sumnju: Ovo se ne uklapa

Rajko Nedić je istakao veliki interes javnosti za slučaj male Danke. Policija je brzo uhapsila dvojicu osumnjičenih, vozača i suvozača pikapa iz Vodovoda, koji su priznali zločin.

- Obojica su u policiji i tužilaštvu priznali krivicu, detaljno opisali zločin i pokazali mesto gde su bacili telo. Međutim, danas su obojica povukla priznanje, tvrdeći da nisu videli Danku niti su umešani u njen nestanak - rekao je Nedić.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Nedić je dodao da je zanimljivo da su obojica dali identične izjave, što otvara pitanje da li su pod pritiskom priznali zločin.

- Istraga je još uvek u toku, a tužilaštvo treba da odluči koje izjave će prihvatiti kao validno - zaključio je Nedić.

Uglješa Grgur, narodni poslanik, je komentarisao ulogu poligrafa u istragama.

- Poligraf je metoda koju policija koristi, ali sud ne priznaje kao dokaz. Trudne žene, po zakonu, ne mogu biti testirane na poligrafu. Poligraf je samo pomoćno sredstvo i ne može se koristiti kao ključni dokaz u suđenju - rekao je Grgur.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Grgur je izrazio sumnju u kredibilitet priznanja osumnjičenih, ukazujući na činjenicu da su oba osumnjičena do sada bila bez kriminalnog dosijea.

- Ne uklapa se da bi ljudi bez kriminalne prošlosti mogli počiniti tako gnusan zločin - dodao je.

Blažo Marković, predsednik sindikata policije, govorio je o mogućem iznuđivanju priznanja.

- Jedan od osumnjičenih preminuo je u pritvoru, verovatno zbog posledica pretrpljenih batina. Drugi je povukao priznanje, što dodatno komplikuje slučaj -rekao je Marković.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Marković je naglasio da je ključni problem u ovoj istrazi nedostatak tela Danke i bilo kakvih materijalnih dokaza.

- Bez tela i forenzičkih dokaza, istraga se oslanja na priznanja koja su kasnije povučena - objasnio je.

Pored slučaja male Danke, emisija je obradila i suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene.

- Svi smo pratili suđenje i navikli na određeni tok događaja. Međutim, sa oslobađanjem Marijanovića, postavlja se pitanje da li je on zaista počinio zločin ili je bio žrtva nepravednog pritvora - rekao je Nedić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track