Novosađanin Radoslav Cvijović, zvani Cvika osuđen je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu na osam, a teniski trener Slavko Pavlov sedam godina zatvora zbog trgovine drogom.

Cvijović je, podsetimo, bio uhapšen 2017. u sklopu međunarodne akcije u kojoj je u Češkoj bio uhapšen njeg sin Branislav i još dve osobe i oni su u toj državi i osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

akcija-ispred-kuce-foto-ss.jpg
S. S. 
Hapšenje Cvijovićafoto: S. S.

- Sud je utvrdio da su krivi za šverc kokaina 2017. u zemlje Zapadne Evrope - potvrdio je sagovornik Kurira. Prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Cvijović je dogovarao nabavke kokaina a članovi grupe su potom kokain preuzimali u Roterdamu u Holandiji i u automobilima ga prevozili u druge zemlje Zapadne Evrope gde su ga dalje prodavali.

Pavlov, koji je danas osuđen sa Cvijovićem, prema pisanju medija zet je prvooptuženog kog su nazivali "novosadskim Eskobarom" i živeo je i radio kao teniski trener u Nemačkoj. I Cvijović i Pavlov su na suđenju negirali navode optužnice.

Inače, svojevremeno se u medijima pojavila fotografija na kojoj su zajedno bili Radoslav Cvijović i sada pokojni Dragoslav Kosmajac, biznismen sa Zvezdare.