DROGA U TEGLICAMA DŽEMA, SENFA I LJUTENICE! Carinici uhvatili krijumčare na više graničnih prelaza: Evo gde su krili zlatnike FOTO
Foto: Carina Srbije

DROGA U TEGLICAMA DŽEMA, SENFA I LJUTENICE! Carinici uhvatili krijumčare na više graničnih prelaza: Evo gde su krili zlatnike FOTO

Crna Hronika -

U svakodnevnom poslu, kroz redovne i vanredne kontrole, službenici Carine se susreću sa najrazličitijim vidovima krijumčarenja, od kojih su mnogi povezani sa krajnje neobičnim mestima skrivanja na koja bi posumnjao samo iskusan i vešt profesionalac.

Tako je u prethodnih nekoliko dana sprečen niz pokušaja da se prenošenje droge preko granice zakamuflira u predmetima poput teglica džema, senfa i ljutenice, baterijskoj lampi, pa čak i u puderu za stopala, dok su neprijavljeni zlatnici otkriveni u jednom termosu.

Carinski službenici su juče na izlaznoj strani prelaza Gradina u vozilu stranih registarskih oznaka koje se iz Holandije kretalo ka Turskoj, u ručnom frižideru koji su putnici nosili sa sobom zatekli naizgled fabrički upakovan džem, senf i ljutenicu. Ubrzo je utvrđeno da su teglice sa hranom samo ''maska'' za pokušaj krijumčarenja marihuane i hašiša.

1 / 6 Foto: Carina Srbije

Nekoliko dana ranije, na istom prelazu, otkriven je pokušaj krijumčarenja hašiša u unutrašnjosti baterijske lampe koju jedan putnik nije ispuštao iz ruku. Pošto je to izazvalo sumnju carinika, baterijska lampa je pregledana, a u njenoj unutrašnjosti, umesto baterije – otkriven grumen droge umotan u foliju.

Sličnan pokušaj zabeležen je i u sredu na ulazu prelaza Kelebija, kada je otkriven pokušaj grupe mladih, koja je iz Švedske krenula ka Crnoj Gori, da nekoliko različitih vrsta droge (kokain, ketamin i kristal met) sakrije među stvarima, a tablete ekstazija - u puderu za stopala.

Juče u večernjim časovima na ulazu prelaza Horgoš, carinski službenici su kod putnika koji se iz Beča uputio ka Bugarskoj, pronašli termos ispunjen dukatima. Umesto da prijavi dragocenosti, putnik je u termos sakrio 69 zlatnika Franc Jozef, 11 dukata platine i 5 srebrnjaka.

carina, droga
foto: Carina Srbije
carina, droga
foto: Carina Srbije

Verovatno bi mnogo lakše bilo nabrojati mesta u vozilima ili na ljudskom telu gde baš nikada ništa nije pronađeno, jer su krijumčarenu robu carinici pronalazili i u vešu koji putnici nose na sebi, obući, čarapama, specijalnim pojasevima oko struka, jastucima, originalnim pakovanjima deterdženta, keksa, čaja i sokova, a početkom godine zabeležen je i slučaj skrivanja droge u bočicama od sapunice za pravljenje balončića.

Bonus video:

00:35

DROGA IZ KINE UBILA 100.000 AMERIKANACA! Fentanil došao na Balkan: Ovo su za medije poručili iz kancelarije za borbu protiv droge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track