UBIJEN NAPADAČ (89) KOJI JE USMRTIO BRAČNI PAR KOD MAJDANPEKA: Pružao otpor - i pored suzavca i šok bombi NIJE HTEO DA SE PREDA
Foto: Kurir, Printscreen Facebook

ministar dačić otkrio detalje

UBIJEN NAPADAČ (89) KOJI JE USMRTIO BRAČNI PAR KOD MAJDANPEKA: Pružao otpor - i pored suzavca i šok bombi NIJE HTEO DA SE PREDA

Crna Hronika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice večeras neutralisali dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka.

00:03

Ubistvo kod Majdanpeka

“Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice neutralisali su večeras dvostrukog ubicu P.P. (89), koji je u selu Topolnica, kod Majdanpeka, iz puške ubio bračni par R.J. (69) I R.J. (68), i ranio M.N. (59).

Majdanpek, Ubistvo kod Majdanpeka
foto: Kurir

I pored pokušaja pregovora i bacanja suzavca i šok bombi, lice nije želelo da se preda, već se sa puškom u ruci suprotstavilo policiji, nakon čega su ga, u skladu za Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima, pripadnici SAJ-a lišili života,” izjavio je Dačić.

Rođak ubijenih kod Majdanpeka otkrio detalje

"Čuo sam da su se Rade i P. P. posvađali zato što mu je P. P. zapalio stričevu štalu. U toj štali nema nikog, ali Rade tu čuva drva. Nakon toga Rade se naljutio na njega", kaže rođak ubijenog Radeta kog je komšija upucao u selu Topolnica kod Majdanpeka.

Kako dalje priča rođak, Rade i Rumena imaju ćerku. Rade je, prema njegovim rečima, tog dana otišao u štalu po drva, tu je bio i osumnjičeni i Rade mu je nešto rekao, nakon čega je osumnjičeni uzeo pušku i krenuo da puca.

Majdanpek, Ubistvo kod Majdanpeka
foto: Printscreen Facebook

Oni su, tvrdi, bliske komšije, žive 200 metara jedan od drugog, družili su se, pa nikome nije jasno kako je došlo do krvavog pira.

- Nije mi jasno što bi P. P. to učinio. On ima četvoro dece, tri sina i jednu ćerku, oni ne žive sa njim, ima osmoro unučića. Međutim, ostao je sam da živi na brdu kada mu je jesenas umrla žena - objašnjava rođak i dodaje da je osumnjičeni odbijao da se preseli kod dece, da je želeo da samuje, te se nije preterano družio sa ostalim komšijama.

- Na traktoru je pored Radeta bio sin njegove sestre od tetke koji je pobegao sa vatrogascima. Zvao sam jutros Radeta da dođe kod mene na slavu ali mi se nije javio. Zvao sam ga opet danas popodne, al tad nije bio dostupan. Mislio sam da nešto radi, kad ono malopre me zovu i kažu mi da su ubili njega i Rumenu - priča rođak.

Na licu mesta ubrzo su stigle jake policijske snage, a u potragu za ubicom tada se uključila i helikopterska jedinica MUP.

Majdanpek, Ubistvo kod Majdanpeka
foto: Kurir

U selo Topolnica pristigle su pored specijalnih ekipa policije sa pancirima i vatrogasne ekipe kao i Hitna pomoć i prilaz je sve vreme bio blokiran.

Pušten je i dron sa termovizijskom kamerom s obzirom da je noć već bila pala.

Bonus video:

00:03

Rus objavio: Moja prva pucnjava u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track