"JAGUAROM" BEŽAO OD POLICIJE, NALETEO NA PATROLU Srbina (35) u Beču terete za pokušaj ubistva, reči njegovog advokata su URNEBESNE
Foto: Shutterstock

"JAGUAROM" BEŽAO OD POLICIJE, NALETEO NA PATROLU Srbina (35) u Beču terete za pokušaj ubistva, reči njegovog advokata su URNEBESNE

Crna Hronika -

Sa džointom u ruci i bez vozačke dozvole, Srbin koji je vozio automobil stranih tablica udario je policajce, a pravi šou nastao je na suđenju za ovaj prekršaj.

Okrivljenog (35) na sudu nije želeo da brani ni sopstveni advokat.

„Nema sumnje, on je kreten“, započeo je Rudi Majer nezaboravno suđenje poroti u ponedeljak ujutru u bečkom Landlu.

Njegov klijent je 8. decembra prošle godine pobegao od patrole civilne policije u neregistrovanom crnom "jaguaru" sa džointom u ruci, bez važeće vozačke i sa ukradenom dozvolom i ukradenim tablicam na kolima.

-Registarske tablice su samo pozajmljene. Morao sam da predam dozvolu 2017. godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola - rekao je zbunjenom sudiji višestruko osuđivani Srbin.

Na svom putovanju, 35-godišnjak je udario u nekoliko automobila, oborio biciklistu (koji je samo zahvaljujući kacigi zadobio lakšu traumatsku povredu mozga) i udario u porodicu u saobraćaju iz suprotnog smera - putnik je teško povređen. Dva policajca na saobraćajnom ostrvu uspela su samo da se spasu od nailazećeg sportskog automobila skočivši u stranu, a prema tužilaštvu, reč je o pokušaju ubistva.

Nije to bio prvi „bezumni čin“ Srbina.Nakon kupovine droge u centru Brna osuđen je na sedam godina zatvora. Zbog "dobrog ponašanja" pušten je prošle godine nakon što je odslužio polovinu zatvorske kazne.

Ali umesto da se vrati u Srbiju, nezaposleni se ilegalno krio u Beču (iako mu je zabranjen boravak u celoj EU) i, prema sopstvenim izjavama, živeo od novca svojih rođaka.

- On je s****** i kriminalac, ne radi, ovde je ilegalno i neoprezno vozi, ne prvi put, ali: nije pokušao da ubije policajce - objasnio je Rudi Majer, koji ga je branio.

Optuženi je za sada uspeo da izbegne i sledeću zatvorsku kaznu – suđenje je prekinuto. Primenjuje se pretpostavka nevinosti.

Kurir.rs/Heute

Bonus video:

01:04

Bežao do policije pa izazvao udes

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track